Skærmbillede 2018 10 05 Kl. 11.19.46

Laksesalat med fennikel og edamame

Laksesalat med fennikel og edamame

Man kan ikke sige det nok; husk at spise fisk hver uge! Specielt fede fisk som laks, makrel og sild indeholder især fiskeolier, D-vitamin, selen og jod, der alt sammen er virkelig vigtigt for kroppen at få, og det kan være svært at få disse næringsstoffer fra andre fødevarer. Det er bevist, at folk, som spiser fisk flere gange om ugen, har mindre risiko for udvikling af hjerte-kar-problemer sammenlignet med ikke-fiske-spisere. Dette takket være især fiskeolierne. Ved at tilføje laks i din salat sikrer du dig et super sundt måltid, som din krop kun kan takke dig for.

Ingredienser til salat

  • 400 g laksefileter
  • 2 fennikel
  • 3 dl edamame-bønner
  • 2 dl ærter
  • 1 rødløg
  • 3 spsk hvide sesamfrø
  • Friske, blandede salatblade

Ingredienser til dressing

  • 4 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk soja
  • Saft fra 1/2 citron
  • Hakkede mynteblade

Sådan gør du

  1. Steg laksefileterne på den ene side på en pande i ca 6 minutter. Vend herefter og steg ca 2 minutter på den anden side. Stegetiden afhænger naturligvis af filet-tykkelsen.
  2. Lad laksen afkøle efter stegning.
  3. Skær i mellemtiden fennikel i tynde strimler, eventuelt på et mandolinjern.
  4. Hak rødløget og bland det sammen med fennikel-strimlerne, bønner, ærter, sesamfrø og salatblade.
  5. Skær laksefileterne ud i stykker og hæld dem i salaten.
  6. Bland ingredienserne til dressingen og vend den efterfølgende i salaten.
  7. Servér.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Laksesalat med fennikel og edamame
Udgivet
Tid i alt