Laks

Ovnbagt Laks med Rodfrugter

Ovnbagt Laks med Rodfrugter

Vil du også gerne bruge de kære rodfrugter til noget, men ved ikke helt til hvad? Så er svaret måske her. I denne lækre ret kombinere man nemlig både rodfrugter og laks. Så er der noget lækkert og nemt på bordet.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser

  • 500 g laksebøffer (ca. 125 g / stk.)
  • 540 g kartofler
  • 1000 g skrællede rodfrugter (det kunne for eksempel være gulerødder, selleri, jordskokker, pastinak, rødbeder)
  • 2 stk. rødløg
  • 4 tsk. olivenolie
  • salt

Fremgangmåde:

Skær rodfrugter, kartofler og løg i grove stykker
Bland dem med olivenolie og salt, og fordel det i et ovnfast fad med bagepapir
Bag det hele ved 200 grader i ca. 45 min.
Del hver laksebøf i to stykker og bag dem med grøntsagerne og kartoflerne i ca. 10 min.

Cirka energifordeling per portion:
Energi 1906 Kj
Fedt 19 g
Kulhydrater 48 g
Protein 28 g
Alkohol 0 g
Kostfibre 10 g

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen