Organicup

Det vidste du ikke om dine menstruationsprodukter

Det vidste du ikke om dine menstruationsprodukter

Har du nogensinde tænkt over, hvilken påvirkning bind og tamponer egentlig har på miljøet? Du kan være med til at gøre en stor forskel ved blot, at skifte engangsprodukterne ud med den sundere og bæredygtige menstruationskop. Hvad forskellen er vil vi komme mere ind på her.

Et grønnere alternativ

Vidste du at den tid det tager for en tampon eller et bind at nedbrydes er århundreder længere end levetiden for den person, der brugte den – især når den er indpakket i plastik. 

I modsætning til engangsprodukter kan OrganiCup genanvendes i årevis, og har derfor en minimal indvirkning på miljøet sammenlignet med tamponer og bind. 

Den gennemsnitlige bruger smider forbløffende 125 til 150 kg tamponer, bind og applikatorer ud i deres levetid. Koppens lange levetid betyder potentielt at miljøet spares for emballage og materialeaffald for mere end 2400 bind eller tamponer pr. bruger. For at sætte det i perspektiv vil det på 10 år spare miljøet for en lastbil fyldt med affald for hver enkelt person, der skifter til en menstruationskop.

Vær god ved din krop

Hvis ikke for miljøet, så skal du måske overveje at skifte til en menstruationskop for dit helbreds skyld. Mange bind og tamponer indeholder kemikalier som lim, parfume og endda blegemiddel, og det indfører vi i vores krop hver eneste måned. 

OrganiCup er lavet af 100% medicinsk silikone af høj kvalitet. Det betyder, at der ikke er tilføjet nogle skadelige kemikalier. Forskellen mellem en menstruationskop og en tampon er også, at menstruationskoppen opsamler blodet, istedet for at absorbere. Du vil derfor ikke opleve tørhed og irritation og din pH-balance vil ikke blive forstyrret. Til sidst er en menstruationskop virkelig praktisk, fordi den kan bruges i op til 12 timer, dag og nat.

Sådan bruges OrganiCup

Det kan være skræmmende at prøve noget nyt, men vi kan forsikre dig om, at der ikke er noget at være bekymret for… Bare fold og indsæt koppen, brug den i op til 12 timer, udtag, tøm, vask og genindsæt. Den kan indeholde 3 gange så meget som bind og tamponer. Det betyder at de fleste kun skal tømme den morgen og aften. Er den indsat korrekt, vil du slet ikke mærke den. For en fuld instruktionsvideo se mere her: https://www.youtube.com/watch?v=o9fPUfm-uYE

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen