Foto 2

Tabouleh med rødbede

Tabouleh med rødbede

Den traditionelle arabiske tabuoleh er lavet på enten couscous eller bulgur. Lad dog ikke dette begrænse dig! Brug fantasien og prøv dig også gerne frem med for eksempel quinoa, perlebyg eller perlespelt.

Ingredienser

  • 200 g rødbede
  • 100 g couscous (eller bulgur, quinoa, perlebyg, perlespelt, mm)
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 2 stk forårsløg
  • 80 g pistaciekerner, hakkede
  • Persille, hakket
  • Saft af 1 citron
  • Feta
  • 4 dl vand

Sådan gør du

  1. Riv rødbede på et rivejern.
  2. Tilsæt revet rødbede til couscous (eller hvad du vælger af kornprodukt) i et varmfast fad/en varmefast skål.
  3. Kog vand og hæld det over blandingen, rør rundt, og dæk fadet/skålen af med husholdningsfilm.
  4. Lad blandingen trække i angivet kogetid (Se kogetid på pakken, alt efter hvilket kornprodukt, du bruger).
  5. Hæld herefter vand fra og tilsæt skårne forårsløg, hakkede pinjekerner, olie og feta.
  6. Smag til med citron, persille og salt.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Tabouleh med rødbede
Udgivet
Tid i alt