Lasagne

Veggie lasagne

Veggie lasagne

Har du nogensinde prøvet en lasagne uden lasagneplader? Og uden kød? Så burde du prøve denne grønne lasagne. Den er nem at lave og ikke mindst sund.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser

  • 1 stor aubergine.
  • Kokosolie til stegning.
  • 125 g mozzarella.
  • 1 håndfuld basilikum.
  • 1 portion tomatsovs.

Ingredienser il tomatsoven

  • 3 modne tomater.
  • 1 dl soltørrede tomater (udblødt i vand i 2 timer)
  • ½ dl friskhakket oregano.
  • 1 dl friskhakket basilikum.
  • Saft og skræl fra ½ citron.
  • 2 dadler.
  • 2 fed hvidløg.
  • ½ løg.
  • Havsalt og friskkværnet peber.
  • Kom alle ingredienserne til tomatsovsen i en foodprocessor eller blender og kør indtil massen har sovsekonsistens.

    Fremgangmåde:

    1. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver og steg dem på en pande i kokosolie. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle, så fedtet drypper af.
    2. Lav en portion tomatsovs.
    3. Skær mozzarellaen i tynde skiver.
    4. Læg først et lag auberginer, dernæst tomatsovs og så mozzarella. Fortsæt på denne måde indtil auberginerne er brugt. Drys med friskhakket basilikum.

    Så er der serveret.

    Næringsindhold pr. portion:
    Energi: 307 kcal
    Protein: 14,5 g
    Kulhydrat: 23,5 g
    Fedt: 18 g
    Kostfibre: 6,1 g

    Filip Evaldsen

    Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
    Læs mere om Filip Evaldsen