Bløde Fødder

Vi guider dig til sommerklare fødder!

Vi guider dig til sommerklare fødder!

Når fødderne er gemt væk i sko og støvler en hel vinter, opstår der oftest ru og tør hud under og omkring fødderne. Derfor trænger de fleste fødder til en kærlig hånd og lidt ekstra pleje i de kolde måneder.

Med en god fremgangsmåde og de rigtige produkter kan du dog nemt få bløde fødder, klar til solens første stråler.

Guide til bløde fødder uden hård hud

Når fødderne skal luftes, skal de gerne se pæne, rene og velplejede ud. De fleste glemmer at pleje deres fødder, da vi tit fokuserer på ansigtet eller hænderne, som jo hele tiden kan ses. Men pæne fødder er både fine at se på, og så får man en følelse af ren velvære.

Med fokus på disse to mål har vi sat os for at gøre “projekt flotte fødder” nemt og overskueligt for dig med guiden nedenfor.
Guiden rummer tips til en god og overskuelig fremgangsmåde samt forslag til produkter, der hurtigt og effektivt hjælper dig med at få præsentable fødder.

1. Fodbad med fodbadesalt

For virkelig at få bugt med den hårde hud, som dine fødder sandsynligvis har udviklet i løbet af den lange vinter, skal der nogle gange lidt ekstra til. Den hårde hud får fødderne til at se usoignerede ud, og den kan også skabe problemer, hvis der bliver for meget af den, så den skal selvfølgelig fjernes. Fodbadet er første step i den henseende, og det er i det hele taget en helt afgørende forudsætning for den gode fodpleje.

Fordele ved at bruge Badesalt:

 • Ved at bruge en god fodbadesalt i fodbadet skaber du det bedste udgangspunkt for, at huden efterfølgende kan suge til sig af den pleje, du tilfører.
 • Fodbadesaltet hjælper med at opløse de døde hudceller, der dækker den nye hud, der skal plejes og frem i lyset.
 • Saltet virker desuden svampehæmmende og blødgør huden effektivt.

2. En fodmaske

Ligesom du bruger en ansigtsmaske, så har fødderne også brug for en gang ekstra næring i ny og næ. Især efter et langt fodbad, vil disse eksfolierende fodmasker være effektive. Du vil opleve at al død hud vil skalle af i op til en uge efter du har brugt fodmaskerne.

Fordele ved Fodmasker:

 • Er en effektiv hjemme fodbehandling, hvor huden på fødderne bliver fugtet og plejet i dybden
 • Helt naturligt vil masken stimulere dine hud til at afstøde de døde, hårde og tørre hudceller
 • Frugtsyren i fodmasken stimulerer cellefornyelsen i huden og giver ekstra fugt

3. Plej dine negle

Efter de 2 første råd, burde dine fødder være silkebløde og velfugtede. Så nu er turen kommet til dine negle. For neglene er en stor del af at have velplejede fødder.

Vi kan vist alle blive enige om, at lange, beskidte negle er ulækre, så neglene skal selvfølgelig klippes og renses grundigt. Sørg for at klippe lige over og afrund ikke neglene, da det kan forårsage nedgroede negle. Som en sidste finish kan du med fordel skubbe neglebåndene på plads ved hjælp af en neglepind, og smøre dine neglebånd med en creme specielt udviklet til dette.

4. Plej fødderne med særlig fodcreme

Nu er fødderne helt rene og bløde, så det er tid til at forkæle dem med en rigtig god fodcreme. Fodcremen bør have fugtgivende og reparerende egenskaber for at modvirke udtørring, hård og hud og smertefulde sprækker i huden.

Fordele ved at bruge en creme specielt til foden:

 • Mange cremer til fødderne har anti-bakterielle egenskaber, da det kan modvirke udviklingen af smørsyre, som vi normalt kender som “sure tæer”.
 • Fodcreme kan virke kølende og afslappende for fødderne
 • Fodcreme kan reparere slidt og hård hud på fødderne

5. Fodspray til at forlænge den rene fornemmelse og duft

Når dine fødder til sidst er rene og velplejede, kan du med fordel afslutte og forlænge resultatet med en god fodspray, der holder fødderne rene og tørre samt modvirker dårlig lugt.

Fordele ved at bruge fodspray:

 • Holder dine fødder friske og rene i længere tid
 • Kan modvirke “sure tæer”
 • Neutraliserer dårlig lugt

Hvis du ønsker at bevare dine lækre sommerfødder, skal du naturligvis bare huske at gentage behandlingen jævnligt, og et ekstra vigtigt tip er altid at tørre grundigt mellem tæerne efter vask – ellers risikerer du nemlig let at udvikle fodsvamp.

Hvis du vil se flere produkter, kan du se hele vores sortiment af fodpleje her >>

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen