Tør Hud I Ansigtet

Tør hud i ansigtet – vi guider dig

Tør hud i ansigtet – vi guider dig

Har du tendens til tør hud, så kan du med garanti også regne med, at få ekstra tør hud, i takt med at det bliver koldere og koldere udenfor. Det kan være et stort problem, og svært at komme af med, når først huden skaller.

Derfor har vi sat os for at undersøge hvordan du kommer igennem vinteren uden tør hud på kinder og næse ↓

Hvorfor får du tør hud om vinteren?

tør hud til ansigtet
Du kender det sikkert, din hud føles stram, tør og bliver let irriteret, og måske den også klør. Det kan være til stor gene, at døje med tør hud i ansigtet, og det kan være svært at finde en løsning, der virkelig virker.

Den tørre hud bliver værre om vinteren, da kold luft ikke kan indeholde så meget vand som varm luft, det vil sige luftfugtigheden daler. Og når luften er tør, så udtørrer den huden.

Dit indeklima er en synder

En anden stor faktor, er også dit indeklima. For når det er koldt udenfor, skruer du naturligt op for radiatorerne indenfor. Det skaber et tørt og varmt indeklima, som også trækker fugt ud af huden. Din hud trives altså hverken udenfor eller indenfor, men det kan der heldigvis gøres noget ved.

Tips til dit indeklima:

Det er selvfølgelig umuligt at ændre på klimaet uden døre, men inden døre kan du sørge for at lufte ud hver dag. Derudover kan grønne planter også være med til at skabe et godt indeklima.

Test dit indeklima

Luftfugtighed og temperatur er to forhold, der er afgørende for at skabe et godt indeklima. Det kan være svært at vide hvor godt ens indeklima egentlig er, men det har vi en løsning på. Med et indeklimakort med fugtindikator kan du nemt tjekke temperatur og luftfugtighed på arbejdspladsen. Viser kortet blåt, er indeklimaet optimalt. Viser det lyserødt, er der for fugtigt – og så er det tid til at lufte ud.

5 gode råd til at undgå tør hud i ansigtet

Det er ikke nok at bruge en fed creme til tør hud, der er nemlig også andre faktorer der spiller ind, når det kommer til huden. En stor synder når det kommer til tør hud, er at huden ikke bliver fugtet indefra.

Find alle 5 tips mod tør hud i ansigtet lige nedenunder:

1. Undgå lange bade

Lange varme bade er fristende i de kolde vintermåneder, men faktisk er det ikke godt for huden. Lange og varme bade udtørrer nemlig huden.

2. Drik rigeligt med vand

Sørg altid for at drikke rigeligt med vand, da det er ligeså vigtigt at fugte huden indefra.

Du kan med fordel også prøve kosttilskud specielt fremstillet til at pleje huden indefra:

3. Eksfolier huden – men undgå at skrubbe

Mange tror at man kan “skrubbe” den tørre hud væk, men dette vil kun gøre huden mere irriteret. Brug kemisk peeling, der eksfolier huden nænsomt ved hjælp af aktive stoffer.

Prøv den milde kemiske peeling fra Annemarie Börlind:

4. Undgå at vaske med sæbe og vælg PH venlige renseprodukter

De bedste produkter mod tør hud er milde og PH venlige renseprodukter, og du bør vælge produkter, hvor der ikke er tilsat parfume.

Prøv 1 af disse 2 renseprodukter uden parfume:

5. Vælg den rigtige fugtighedscreme

Vælg en uparfumeret fedtcreme, gerne med fugtighedsbevarende stoffer såsom glycerin, squalane og hyaluronsyre.

Sådan virker Glycerin: Glycerin findes naturligt i huden, hvor den hjælper med at tiltrække og holde på vand fra de dybere lag i huden. På denne måde bidrager den med fugt til huden, og anvendes derfor oftest i produkter mod tør hud.

Sådan virker Squalane: Squalane udgør en naturlig bestanddel af hudens fedt (sebum) og virker beskyttende, blødgørende og som transportmiddel for andre fedtopløselige stoffer. Squalane trænger altså hurtigere og dybere ind i huden, og er derfor en vigtig ingrediens i hudpleje mod tør hud.

Sådan virker hyaluronsyre: Hyaluronsyre er i stand til at binde vand 1000 x sin egen vægt og er derfor en unik booster til huden, når det kommer til at fugte huden.

Sørg for at smøre områderne med tør hud 2-3 gange dagligt, og altid efter du har været i bad.

Vi har fundet 3 gode bud på en fed fugtighedscreme: