Tørre Læber

Tørre læber? Vi guider dig

Tørre læber? Vi guider dig

Vi kender det allesammen, især om vinteren er dine læber udsat, og det kan være til stor gene at kæmpe med tørre læber.

Derfor har vi sat fokus på hvad du selv kan gøre for at undgå tørre læber, og så anbefaler vi de bedste læbepomader til sprukne læber lige nedenunder ↓

Hvorfor får vi tørre læber om vinteren?

Du kender det med garanti, først flosser læberne, derefter revner de, og nogle gange kan det også bløde på grund af tørhed. Dette skyldes blandt andet, at huden på læberne er meget tynd. Den tynde hud er årsag til læbernes røde farve, da den lader blodkarrene skinne igennem.

Dine læber er altså derfor ekstra udsatte over for vind og vejr som for eksempel sol, frost, ekstreme temperaturer og lav luftfugtighed.

5 gode råd til at undgå tørre læber

1. Solbeskyttelse

Solen er en stor synder når det kommer til tørre læber, og det er altid en god ide at vælge en læbepomade med solbeskyttelse (SPF), uanset om det er sommer eller vinter.

2. Væske

Drik rigeligt med vand, det er godt for fugtigheden i huden, også for læberne.

3. Fugt ikke læberne med tungen

Det kan virkelig være svært ikke at fugte læberne med tungen, da det føles helt naturligt. Men i de fleste tilfælde virker det modsat, fordi enzymerne i spyttet udtørrer læberne.

4. Overforbrug ikke læbepomade

Det kan være fristende at smøre sine tørre læber med læbepomade op til 20 gange på en dag, men dette er faktisk slet ikke godt. Du kan næsten gøre dine læber afhængige af læbepomade, og vænne dem til at være tørre uden læbepomade.

Brug gerne læbepomade når du skal udenfor, og hvis dine læber skaller.

5. Undgå læbepomader med vand i

Vandet trænger ind i cellerne, så de svulmer op, men derefter fordamper vandet, og cellerne klapper sammen igen med det resultat, at læben kan sprække. Hvis vejret er meget koldt med kraftig vind kan vandholdige læbepomader faktisk fryse på læberne og sætte sig som rimfrost.

Vælg istedet læbeprodukter lavet på naturlige olier som bivoks eller plantevoks. Undgå gerne produkter med paraffin og mineralske olier.

SOS til dine tørre læber

Vi har kigget nærmere på hvilke læbepomader der rent faktisk virker på tørre og sprukne læber, og vi har selvfølgelig valgt dem uden vand.

Nuxe læbebalsam

Et ‘must-have’ produkt til tørre og sprukne læber, den franske eksklusive balsam tilfører intens næring og lindring til dine læber.

Den indeholder ingen vand, parabener eller paraffin, men kun honning og fine planteolier.

Natur Drogeriets læbebalsam

Denne læbebalsam med propolis er den absolut mest populære. Propolis Balsam afspænder, beskytter og plejer læberne på naturlig vis. Når luften bliver kold og tør er det tid at iværksætte et intensivt læbeberedskab.

Med UVA/B-filter, uden vand, uden parfume, kunstige farve- og konserveringsstoffer, og uden mineralske olier.

Weleda Skin food Læbebalsam

Nu er den her endelig, Weleda Skin Food læbebalsam, med et naturligt indhold af bl.a. kokosolie og bivoks.

Indholdet af bivoks går ind og hjælper med at forhindre tab af fugt og beskytter samtidig læberne mod ydre påvirkninger. Kokosolien er fugtbevarende og tilfører dine læber næring.