Rejseapoteket

Har du rejseapoteket klar til ferien?

Har du rejseapoteket klar til ferien?

Når du skal ud at rejse, er det en god ting at være godt forberedt. Foreberedt på feriedestinationens regler, muligheder og kultur, men det er i den grad også vigtigt at være forberedt til når maven driller, du får akut køresyge, eller til alle de andre problemer der kan være i forbindelse med en rejse.

Med nogle enkelte remedier og produkter i tasken, er du godt klædt på til de mange udfordringer der kan være ved at skulle bo i et andet land, og vi har lavet en guide til hvad du skal huske at pakke.

Et godt Rejseapotek er Alfa og omega

rejseapotek

Som nævnt tidligere er forberedelse nøgleordet, når du skal rejse langt væk fra Danmarks trygge rammer. Du kan nemlig komme ud for lidt af hvert når du rejser, og derfor er det vigtigt at være godt forberedt, især ved akutte problemer.

Vi har delt vores guide op i 5 forskellige trin, som hver især berører de tilstande og problemer der kan opstå på ferien. Inden for hvert trin finder du de mest effektive produkter, som vurderes efter deres virkning, størrelse og formål.

1. Mave & fordøjelse

Knap hver anden dansker får diarré på ferien, og det skyldes ofte, at vores tarme ikke kan stå imod de mange anderledes bakterier de bliver udsat for. Det kan dog også gå den helt anden vej, og mange oplever også problemer med forstoppelse. Lidelserne er ikke farlige, men de kan være med til at ødelægge en ellers idyllisk ferie.

Diarre & Forstoppelse
Oftest vil diarré eller forstoppelse gå over efter 3-5 dage, men er du kun afsted i 7 dage, vil du spilde over halvdelen af ferien på toilettet eller i sengen. Derfor har vi samlet 3 produkter, der akut går ind og hjælper mod enten diarré eller forstoppelse

Vi anbefaler

Imodium Fryse Tabletter
Imodium Smelte Fryse tabletter med 2MG går ind og behandler diaré hos voksne og børn over 12 år. Dette gælder når der samtidig er tale om oppustethed i maven, mavekramper og luftafgang.

Paraghurt Tabletter
Paraghurt anvendes til forebyggelse og behandling af diarré, hvor det naturlige indhold af bakterier i tarmen er ændret. De er især anvendelige når du er ude og rejse, og bliver udsat for andre bakterier end dem herhjemme.

Mælkesyrebakterier
Det kan være en god idé at holde din tarmflora ved lige hjemmefra ved at tage mælkesyrebakterier. De findes både som tygge- og slugetabletter. For det bedste resultat skal du som regel starte med mælkesyrebakterierne før afrejsen og fortsætte til ferien er slut.

2. Sol og forbrændinger

Rejser du til et solrigt og varmt land, er en af de vigtigste ting du skal huske solcreme og solbeskyttelse. De stærke UV stråler kan i den grad ødelægge din ferie, i milde tilfælde vil rødmen aftage inden for 24 timer, men ved svære forbrændinger kan der gå flere dage.

Solcreme med høj solfaktor kan forebygge, at soleksem og solskoldninger opstår, og der findes kosttilskud specielt fremstillet til at gøre din hud mere modstandsdygtig over for de farlige stråler. Bliver du alligevel solskoldet er aftersun og kølende cremer vejen frem, og vi har samlet de bedste nedenunder.

Vi anbefaler

Derma Solcreme
Derma er de førende inden for naturlige solpleje produkter, og deres solcremer er uden farvestoffer, parfume og parabener. Du får ren solbeskyttelse og der er ikke tilsat diverse selvbruner eller andre unødige ting. Du finder både sprays, olie og almindelig creme, med forskellige solfaktorer.

Imedeen perfect tan
Imedeen perfect tan indeholder A, C og E vitaminer og en blanding af karotenoider, herunder lycopen, betakaroten og naturligt lutein. Disse ingredienser arbejder indefra for at:

  • Bidrage til at beskytte cellerne mod oxidativt stress forårsaget af UV-lys.
  • Bidrage til at bevare huden sund
  • Bidrage til at forberede huden til solen

OBS* Kosttilskuddet skal tages 5-10 uger inden du bliver udsat for sol.

After sun gel
Edelweiss After Sun er en helt naturlig after sun, som køler og regenererer huden, mens den fremmer en naturlig og langvarig solbrændthed.

  • Lotionen beroliger hudirritation forårsaget af solen
  • Aloe vera giver den også intens og langvarig fugt
  • Den har en behagelig og frisk duft af litsea cuceba, lavendel og eukalyptus fra æteriske olier

3. Transportsyge

Køresyge eller transportsyge kan ramme alle, og den intense kvalme kan gøre enhver køretur, sejltur eller flyvetur lang og hård. Dog findes der råd for hvordan du slipper af med din køresyge, der findes både specifikke midler mod køresyge, og mere alternative løsninger som akupressurarmbånd.

Vi anbefaler

Postafan mod Transportsyge
Postafan er et håndkøbslægemiddel, der bruges i forbindelse med transportsyge såsom køresyge eller søsyge. Tabletterne modvirker kvalme og opkastninger, og kan tages umiddelbart inden du skal rejse.

OBS* De virker sløvende og du må derfor ikke køre bil efter indtagelse.

SeaBand Akupressurarmbånd
Sea-Band virker ved akupressur, som er udviklet i Kina for flere tusinde år siden. Sea-Band virker ved at udøve et svagt tryk på et bestemt punkt på håndleddet – akupressurpunktet P6. Armbåndet er et alternativ til søsygepiller for både børn og voksne, og virker allerede efter få minutter.

4. Smerter

Det er altid godt at være forberedt på smerter, der akut kan opstå. Smertestillende midler kan være brugbare ved hovedpine , muskelsmerter , tandpine og menstruationssmerter. Medbring et middel med paracetamol, ibuprofen eller acetylsalicylsyre.

Vi anbefaler

Kodimagnyl
Kodimagnyl hjælper mod svage smerter og virker febernedsættende. Er anvendelig til hovedpine, menstruationssmerter eller muskel- og ledsmerter, og indeholder de 3 aktive stoffer: 500 mg acetylsalicylsyre, 9,6 mg codeinphosphat og 150 mg magnesiumoxid.

Ipren
Ipren Tabletter er smertestillende mod svage smerter som hovedpine, tandpine, menstruationssmerter, led- og muskelsmerter, og indeholder det aktive stof ibuprofen.

Panodil
Panodil Tabletter er et febernedsættende og smertestillende middel med paracetamol. Ligesom de andre smertestillende midler, kan det hjælpe mod din hovedpine, tandpine, menstruationssmerter, muskel- og ledsmerter eller lignende.

5. Myg

Et stort problem når du vender næsen mod syd, er de irriterende små myg. De mange myggestik kan sætte en stopper for ferie idyllen, men med de rigtige produkter, kan du måske slippe med kun et par enkelte myggestik.

Vi anbefaler

Mygomax
MygoMax er et meget stærkt Vitamin-B tilskud, som menes at være godt hvis du er plaget af myg. Du skal tage én tablet hver dag for at opnå effekt, og produktet kan bruges af hele familien, dog skal børn være over 11 år.

Afskrækkende Myggespray
Autan Sprayen er et middel der afskrækker myg og bidende insekter, det beskytter dig mod myg i op til 8 timer og mod bidende fluer i op til 5 timer.

Kan bruges af hele familien både på ansigt og krop. Indeholder bl.a. økologiske olier som holder myg væk, og basilikum og forfriskende citrongræs. Den er økologisk certificeret af Australien food chain.

Creme til insektbid
SkinOcare Mepyramin creme bruges efter stik fra myg, hvepse og bier. Påføres direkte på insektstikket eller biddet. Produktet er let at medbringe overalt, da den fåes i en lille og praktisk indpakning.

Kan også anvendes efter kontakt med brandmænd og brændenælder.

Sidst men ikke mindst..

Selvom vi lige har listet de remedier du højst sandsyndligt får brug for på en rejse, findes der også andre småting der kan blive særdeles behjælpelige. Vi har derfor lavet en tjekliste, til dig der gerne vil være helt forberedt.

√ Plaster & vabelplaster
√ Middel til desinfektion af sår
√ Støttestrømper til flyveren
√ Prævention
√ Ørepropper
√ Middel mod tilstoppet næse

Vi slutter af med at ønske dig en rigtig god ferie, og så håber vi den bliver uden smerter, myggestik og solskoldninger! :-)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen