Alt Om Silica

Alt om Silica – Mineralet til hud, hår og negle

Alt om Silica – Mineralet til hud, hår og negle

Kært barn har mange navne, og Silica har hele 3, og er også kendt som silicium og kisel. Du har måske hørt om mineralet i forbindelse med kosttilskud til hud, hår og negle, men vidste du at mineralet også kan have positiv virkning på dine knogler og bindevæv? Vi har undersøgt alt der er værd at vide om Silica.

Du kan læse meget mere om Silicium og dets gavnlige virkninger lige nedenunder ↓

Hvad er Silica?

Silica kvarts

Silica består af de 2 mest almindelige elementer på jorden, silicium (Si) og ilt (O2), og udgør hele 59% af jordens skorpe. Silicium anvendes overalt, og du finder mineralet i alt lige fra fødevare, sten, planter, medicin, kosmetik, tandpasta og i de små tørre gelpakker, der findes i diverse produktemballage for at absorbere fugt. Dog er den mest almindelige form for Silicium kvarts sten, beton og sand.

Der er endda silica i din krop, faktisk hele 7%! Kort sagt, så findes silica overalt.

Silica’s rolle i kroppen

Mineralet findes i store mængder i din krop, og siges at kunne være med til at vedligeholde den normale funktion af bl.a. knogler, bindevæv og hud. Mineralet har en lav biotilgængelighed, hvilket betyder, at din krop kun absorberer en lille mængde af mineralet og udskiller resten i urinen. Dette gør det meget svært at overdosere, da din krop kun absorberer lige præcis det den har brug for.

Silica findes naturligt i:

  • Knogler
  • Sener
  • Aorta
  • Lever
  • Nyrer

3 ikke beviste egenskaber

Det er endnu uklart, præcis hvilken rolle mineralet spiller for vores sundhed. Der er lavet mange undersøgelser, der viser hvilke egenskaber silica muligvis kan have, disse er dog ikke videnskabeligt beviste endnu, men du kan læse mere om dem nedenunder:

1. Vedligeholder knogler

Visse forsøg har vist at mineralet silicium kan understøtte knoglernes normale sundhed og vedligeholde ​​bindevævet.

2. Bidrager til den normale vækst af hår og negle

Silica har vist positive effekter på både vedligeholdelsen og styrkelsen af hår og negle. Mineralet kan være med til at sætte gang i den normale produktion af hår og negle, og kan hindre negle i at flosse og knække.

3. Har positiv virkning på hud og bindevæv

Mineralet kan bidrage til normal dannelse af kollagen og bindevæv, der har betydning for din hud. Kollagen er basalt set den “lim”, som hjælper med at gøre vores hud elastisk, og siges at “holde huden ung”.

Silica som kosttilskud

Silica kosttilskud

Som kosttilskud finder du Silica i et hav af forskellige udgaver, og med forskellige tilsatte vitaminer eller urter der støtter hud, hår og negle. I de fleste tilskud, bliver Silica udvundet af padderokkeplanter, der har en høj optagelighed af det organiske mineral.

Vi anbefaler:

Der findes et hav af kosttilskud med Silica, og det kan være svært at gennemskue hvilket et du skal vælge. Derfor har vi samlet det produkt, der er mest populært på markedet lige nu:

Berthelsen Silica Extra
Silica Ekstra kapsler er et tilskud der sikrer dig glattere hud, sundere hår og normale negle. Indeholder ekstrakt fra agerpadderokken samt en bladning af 8 essentielle vitaminer, der alle har hver deres funktion.

Silica Extra egenskaber:

  • Har en positiv virkning på syn og hormonaktivitet
  • Vedligeholder hud, hår og negle
  • Mindsker træthed og udmattelse
  • Vedligeholder mental ydeevne, kognitive fuktioner og psyke

Silica og bivirkninger

Selvom det er et naturligt stof, der findes i jordskorpen såvel som i planter, vand og dyr, kan for meget Silica have bivirkninger for kroppen. Det anbefalede indtag af Silica er 10 til 30 milligram pr. Dag.

Søg altid læge inden brug af Silica hvis du lider af en kronisk sygdom, er gravid, eller hvis du har nedsatte B vitamin niveauer i kroppen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Silica?

Silica, også kendt som Silicium og Kisel, er et mineral der består af silicium (Si) og ilt (O2). Mineralet findes i bl.a. fødevarer, planter, medicin, sten og kosmetik.

Hvad er Silica godt for?

Silica siges at bidrage til at vedligeholde den normale funktion af bl.a. knogler, bindevæv og hud. Derudover har Silica vist positive effekter på vedligehold og styrkelse af hår og negle.

Er der Silica i kroppen?

Mineralet Silica findes i store mængder i kroppen. Kroppen absorberer kun en lille del af mineralet, hvor resten udskilles i urinen. Silica findes naturligt i bl.a. knogler, sener, lever og nyrer.

Er der bivirkninger ved Silica?

Selvom Silica er et naturligt stof, der findes i bl.a. dyr og planter, kan for meget Silica medføre bivirkninger. Det anbefalede indtag er pr. dag 30 milligam.