Blomkål

Blomkålssovs

Blomkålssovs

Denne blomkålssovs kan bruges både som suppe og som sovs alt efter, hvor tyk du laver den. Det er utroligt, at den bliver så cremet og fyldig, når der ikke er fløde i. Du kan komme revet parmesan i, og så har du en lækker men meget sund sovs til Pasta Alfredo, som ellers er en meget fed ret.

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 8 fed hvidløg
  • 2 tsk smør
  • 1 liter bouillon (1 liter vand + 1 spsk Herbamare bouillon
  • 1,25 dl skummetmælk
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Sæt en gryde over med vand og bouillon. Vask blomkålen. Det letteste er at skære buketterne af i skiver, det går meget hurtigere, og da det hele skal blendes til sidst, gives der ikke point for kunstnerisk udfoldelse her.
  2. Kom blomkålen i bouillonen, og kog den mør i 7 til 10 minutter. Hvidløgene presses i hvidløgspresser.
  3. Smelt fedtstoffet på panden, og svits hvidløgene ved svag varme uden de tager farve. Sæt dem til side.
  4. Nu tages blomkålsstykkerne op med en hulske, og blendes sammen med hvidløgene helt cremet i en blender. Tilsæt 2 dl af bouillonen og mælken, smag til med salt og peber.
  5. Tilsæt mere bouillon, hvis du synes, at sovsen er for tyk. Får du ikke brugt det hele på en gang, så kan du næste dag spæde sovsen op med den resterende bouillon.
  6. Du kan også fryse det i små portioner til en anden god dag. Velbekomme!
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Blomkålssovs
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen