Butternutsuppe

Butternutsuppe

Butternutsuppe

Når det bliver lidt for koldt udenfor, er det ikke noget bedre end at blive gennemvarmet af en varm suppe. Lav denne krydrede butternutsuppe, og kulden virker pludselig ikke så slem endda. Server den eventuelt med en klat skyr i og et stykke brød til.

Ingredienser

  • 1 butternutsquash (400-500g)
  • 300 g gulerødder
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm revet ingefær
  • 40 ml kokosmælk
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk chili
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Salt og peber
  • Til topping: Græskarkerner

Sådan gør du

  1. Skær løg i tern og pres hvidløg og svits det herefter i lidt olie i gryde.
  2. Skær butternut, gulerødder og ingefær i skiver og tilsæt dem sammen med alle krydderierne i gryden. Lad blandingen stege i nogle minutter.
  3. Hæld bouillonen og kokosmælk i gryden og lad nu suppen småkoge i 20 minutter.
  4. Rist i mellemtiden græskarkerner på en pande med lidt salt og lidt olie.
  5. Blend suppen og smag til med citron, salt og peber.
  6. Server den varme suppe med ristede græskarkerner.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Butternutsuppe
Udgivet
Tid i alt