4

Grøntsagssovs

Grøntsagssovs

Når man kan lide at spise grøntsager, vil man gerne have variation, men gang på gang sker det for os, at vi ikke når at spise det hele, før grøntsagerne bliver dårlige. I sidste uge stod jeg med et smukt blomkål, og jeg tænkte, at den har fortjent en bedre skæbne. Her fik jeg idéen med at lave mine egne grøntsagsposer, som jeg fryser. Den ene poses indhold blev med det samme anvendt til at lave en portion grøntsagssovs.

 

Ingredienser

  • Forskellige grøntsager – Løg og gulerødder er altid en god base og så er det kun fantasien, der sætter grænser
  • Vand
  • Bouillonterning
  • Persille
  • Maizena

Ud over blomkålen havde jeg 1 1/2 squash, 3 forårsløg, 2 løg, gulerødder og en pose frosne edamame bønner. Der kan snildt bruges en masse andre grøntsager som for eksempel bønner, broccoli, porrer, spidskål, hvidkål og peberfrugter.

Sådan gør du

    1. Blomkålen deles i små buketter. Hvis du har en blomkål, der stadig har de grønne blade på, så smid dem endelig ikke ud! Med en lille kniv skær de tykke stængler fri for bladene, og så kan de fint snittes med til sovsen. De smager utroligt godt. De resterende grøntsager vaskes/skrælles og skæres ud i små stykker.

 

  1. Jeg fordelte grøntsagerne i 4 poser, den ene blev anvendt med det samme, de andre kom i fryseren. Så er det jo super nemt at tage posen ud ad fryseren om morgenen, og den er tøet op til om aftenen, når maden skal laves. Smart og lækkert! Nul spild af mad:-)
  2. Tilbage til grøntsagssovsen…Kom lidt olie i en gryde og svits grøntsagerne kort her i. Hæld vand på til det dækker grøntsagerne. Brug 1 bouillonterning per 1/2 liter vand. Du kan smage retten til med timian eller rosmarin. Hvis du har persille, så kom en god håndfuld hakket persille i.
  3. Læg låg på og lad retten simre til grøntsagerne er møre men stadig har lidt bid. Smag til med salt eller mere bouillon.
  4. Til sidst jævnes sovsen med den nødvendige mængde Maizena rørt ud i koldt vand. Resultatet er et produkt, som fungerer både som sovs men også som grøntsagstilbehør. Hvis der er blevet et par kartofler til overs fra aftensmaden dagen før, kan de kommes i til sidst så de kan blive varmet. Slut med grøntsager, der skal smides ud! Velbekomme :-)
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Grøntsagssovs
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen