Pill 3069032 1920

C-Vitamin test – Vælg det bedste tilskud med C-Vitamin til dit behov

C-Vitamin test – Vælg det bedste tilskud med C-Vitamin til dit behov

I dette blogindlæg skal vi tale om et af de vitaminer, der har størst betydning for kroppen. C-vitamin er nemlig et rigtigt vigtigt vitamin hvad angår dannelsen af Aminosyre, som kroppen benytter til at producere og optage proteiner. Gå i dybden med Vitamin C og bliv klogere på hvilke tilskud vi mener er bedst for dig.

Hvad er C-vitamin?

Vitamin C er et af de vigtigste vitaminer i hele vitaminkæden. Vitaminet bidrager nemlig til dannelsen af aminosyrer, som kroppen bruger til at opbygge proteiner. Kroppen bruger b.la. proteinerne til at styrke og vedligeholde muskelmassen. Ydermere spiller C-vitamin en vigtigt rolle for vedligeholdelsen af immunsystemet, samt bidrager til optagelsen af jern i kroppen. Da C-vitamin har indflydelse på dannelsen og optagelsen af proteiner, betyder det også at det har indflydelse på dannelsen af proteinet Kollagen, som bliver forbundet med skønhedsproteinet, da det har indflydelse på huden og kan bidrage til strammere hud.

Hvorfor bør man overveje C-vitamin?

C-vitamin bidrager til mange af kroppens vigtige processer. Immunforsvaret som er kroppens skjold mod vira og infektioner, bliver styrket af Vitamin C og giver immunsystemet et bedre udgangspunkt for at være modstandsdygtig. Ydermere bidrager vitaminet til proteindannelsen, som både betyder noget for muskelmassen, huden og meget mere.

Det er vigtigt at finde en balance på sit indtag af Vitamin C. Er du f.eks. meget fysisk aktiv, kan kroppen have brug for mere C-vitamin, for at effektivisere dannelsen af proteiner. Her anbefales det at man indtager en højdosis, som typisk er en del over den daglige dosis. Er du ikke fysisk aktiv, så anbefales det ikke at tage højdosis, men i stedet holde sig til det daglige indtag på 75-80 mg.

Den daglige dosis

Den anbefalede daglige dosis ligger på 75-80 mg for en voksen. C-vitamin er et vandopløseligt proteinet, som ved indtagelse bliver til ascorbinsyre. Da det er vandopløseligt vitamin, betyder det også at det ikke kan siges præcist hvor meget C-vitamin kroppen optager før det bliver frasorteret og senere skyllet ud med urinen. Derfor vil de kosttilskud du bliver præsenteret for, typisk have et højere indhold pr. daglig dosis end først anbefalet.

Det er vigtigt at man ikke overgår sit indtag af Vitamin C, ved f.eks. ikke at følge de anvisninger, som medfølger kosttilskuddet. Dog kan du trygt benytte kosttilskudene og der forventes ikke bivirkninger såfremt man er påpasselig.

Husk at C-vitamin ikke bør bruges som et muskelforstørrende middel, da det ikke direkte har indflydelse på musklerne, men i stedet bidrager til de processer der har betydning for muskelmassen.

Sammenligning: 5 af de bedste tilskud med C-vitamin

Vi har sammenlignet 5 forskellige kosttilskud med indhold af C-vitamin. De forskellige tilskud bliver vurderet på en række kriterier, som gør sig gældende for dine behov.

Solaray C-vitamin

Solaray er en amerikansk virksomhed, der gennem de seneste år har oplevet enorm succes i Danmark. De stræber efter at levere det absolut produkt.

 • Pris pr. daglig dosis (vejl. pris):  1,05 kr. 
 • Anbefalet dosis: 1 kapsel dagligt
 • C-vitamin pr. daglig dosis: 500 mg
 • Oprindelsesland: USA
 • Type: Slugevenlige kapsler

Pureviva C Vitamin

Pureviva er en dansk virksomhed, hvor kvalitet altid kommer i forreste række. Altid et sikkert og trygt valg.

 • Pris pr. daglig dosis (vejl. pris):  0,75 kr.
 • Anbefalet dosis: 1 kapsel dagligt
 • C-vitamin pr. daglig dosis: 390 mg
 • Oprindelsesland: Danmark
 • Type: Slugevenlige kapsler

Pharma Nord Bio-C-Vitamin

Pharma Nord er er en kvalitetsbevidst producent, der altid har samfundets sundhed i fokus.

 • Pris pr. dosering (vejl. pris):  1,40 kr.
 • Anbefalet dosis: 1 kapsel dagligt
 • C-vitamin pr. daglig dosis: 750 mg
 • Oprindelsesland: Danmark
 • Type: Slugevenlige kapsler

Health Care Mega C

Health Care har taget scenen med storm og skabt et kosttilskud med C-vitamin der kan noget.

 • Pris pr. dosering (vejl. pris):  3,31 kr.
 • Anbefalet dosis: 1 tablet dagligt
 • C-vitamin pr. daglig dosis: 1500 mg (Ascorbinsyre)
 • Oprindelsesland: Danmark
 • Type: Slugevenlige tabletter

Natur Drogeriet C Syreneutral

Natur Drogeriet er en dansk producent, som forbinder naturen med sundhed. De forstår at få det bedste ud af naturen.

 • Pris pr. dosering (vejl. pris): 1,00 kr.
 • Anbefalet dosis: 1 tablet dagligt
 • C-vitamin pr. daglig dosis: 500 mg
 • Oprindelsesland: Danmark
 • Type: Slugevenlige tabletter

Hvad er bedst?

Det er altid svært præcist at svare på hvad der er bedst, da alle har forskellige behov. Er man på udkig efter et tilskud med en stærk dosis, så anbefaler vi Health Care Mega C, som har et koncentreret indhold af ascorbinsyre. Er man på udkig efter det tilskud der er bedst til prisen, så er Pureviva et godt bud, med en pris på 0,75 kr. pr. daglig dosis. Hvis man ønsker et kvalitetsbevidst tilskud så anbefales måde Solaray og Natur Drogeriet, hvis mærkesager er naturlig sundhed.

Find din favorit i vores sortiment, eller læs mere om det specifikke produkt lige her >>

Bivirkninger

Et tilskud med C-vitamin kan være forbundet med bivirkninger, såfremt man ikke følger de anvisninger som er beskrevet på produktet.

Vær påpasselig og gør alt med måde. Der er bestemt ingen grund til at frygte et kosttilskud med C-vitamin, det egenskaberne og effekterne kan have en fantastisk indflydelse på din krop.

Anvendelse

Da de forskellige kosttilskud alle har forskellige anvendelsesmetoder, anbefaler vi at du søger mere information på det specifikke produkt, som du kan finde på Helsebixen.dk. Har du spørgsmål til kosttilskud med C-vitamin, er du mere end velkommen til at kontakte vores Kundeservice, der vil imødekomme dine spørgsmål og forsøge at besvare dem på bedste vis.

Læs også:
Kalk/Calcium test – Vælg det bedste kalktilskud til dit behov
Mælkesyrebakterie test – Vælg de bedste mælkesyrebakterier til dit behov
Fiskeolie test – Vælg den bedste fiskeolie til dit behov

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen