Surdej

Glutenfri surdej

Glutenfri surdej

Det er ikke svært at lave en glutenfri surdej. Det tager blot nogle dage, og så kan man bage skønne brød med den gode syrlige smag.

Ingredienser

  • 2 dl blandet glutenfrit mel (f.eks. rismel, majsmel, hirsemel, amaranthmel men ikke en færdigkøbt melblanding)
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. honning

Sådan gør du

  1. Porrerne skal rengøres og den grønne top fjernes. Gem dem gerne til en anden gang; til suppe eller en marinade. Blomkålen vaskes og deles i buketter. De grønne stængler skæres fri for bladrester.
  2. Alle ingredienser røres sammen i en skål.
  3. Lad skålen stå på køkkenbordet med et klæde over sig i 3-5 dage. Rør i den hver dag.
  4. Dejen vil blive tiltagende syrlig at dufte til og den vil boble. Når den gør det, er den klar til at blive blandet med 1 dl vand og 1 dl mel efter ønske, hvorefter den kommes den på glas med skruelåg. Brug endelig et stort glas, så der er plads til at surdejen bobler op.
  5. Lad surdejen stå på køkkenbordet i 1 døgn før du bager med den. Den kan holde sig 14 i køleskabet, men tag den ud en dag før du skal bruge den, så den kan komme lidt i gang igen på køkkenbordet. Velbekomme!
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Glutenfri surdej
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen