Kyllingeburger

Kyllingeburger med Tahindressing og Gul Peber-bolle

Kyllingeburger med Tahindressing og Gul Peber-bolle

Er du også træt af mørke og kulde? Længes du efter sommer og sol? Så prøv disse solgule kyllingeburgere: de er sunde, lette at lave og vil helt sikkert få dig til at glemme det kedelige vintervejr.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser

  • 2 x 125 gram kyllingefilet.
  • 2 gule peberfrugter.
  • Et par håndfulde babyspinat.
  • 1 stor tomat i skiver.
  • Jalapenos (antal, efter hvor stærk du vil have den)
  • Evt. lidt frisk citronmelisse.
  • 2 tsk. olivenolie.
  • Havsalt og friskkværnet peber.
  • 75 gram tahin.
  • 1½ fed knust hvidløg.
  • Saft og skal fra 1 lille økocitron.
  • ½-⅔ dl vand.

Fremgangmåde:

  1. Hæld 75 g tahin, 1½ fed knust hvidløg, saft og skal fra 1 lille økocitron,½-⅔ dl vand, havsalt og friskkværnet peber i en foodprocessor eller blender og blend. Stil dressingen på køl.
  2. Krydr kyllingefileterne med olie, salt og peber og grill eller steg dem.
  3. Halver peberfrugterne og grill dem kort i lidt olie.
  4. Læg en bund af spinat på peberfrugtens ene halvdel og læg derefter skiver af kyllingen ovenpå. Fordel jalapenos og tomat på kyllingen, hæld dressing ovenpå og slut af med den anden halve peberfrugt.
  5. Næringsindhold pr. burger:
    Kcal: 416
    Protein: 32,5 g
    Kulhydrat: 12,5 g
    Fedt: 27 g
    Kostfibre: 2,1 g

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen