Banan Opskrifter

7 sundere opskrifter med modne bananer

7 sundere opskrifter med modne bananer

Har du nogle modne bananer liggende, som du ikke lige ved hvad du kan bruge til.
I stedet for at smide dem ud, så har vi samlet 7 lækre opskrifter til dig.

Men pas på opskrifterne er ret vanedannende, derfor har vi fokuseret på at gøre dem lidt sundere! :-)

1 – Banantrøfler

praline-933432_640

Banantrøflerne er utrolig nemme at lave, og så smager de fantastisk.

Det skal du bruge

Pynt

Sådan gør du

Start med at smelte chokoladen over et vandbad. Mos bananerne i en skål og tilsæt kakaopulveret. Tilsæt den smeltede chokolade og rør rigtig godt rundt.

Lad massen hvile i køleskabet i minimum 2 timer. Form herefter små runde kugler og pynt dem med f.eks. smeltet chokolade, nødder, kokosmel eller frysetørret hindbær.

 

2 – Banansmoothie

strawberry smoothie

 

En banansmoothie er et lækkert mellemmåltid. Du kan også bruge den som et morgenmåltid.

Det skal du bruge

 • 2 dl. skyr eller græsk yoghurt
 • 1 dl. mælk efter eget valg
 • 1/4 tsk vaniljepulver
 • 2 modne bananer
 • 100 g. frosne hindbær

Sådan gør du

Blend alle ingredienser sammen og nyd din banansmoothie.

Hvis du hellere vil gemme dine modne bananer, så kan du skrælle dem og fryse dem ned. Tag dem op og brug f.eks. til en banansmoothie, bananskyr eller til bananpandekager. Smart ik? :-) 

 

3 – Chiagrød med banan

chia banan 

Prøv denne chiagrød med lækker banantopping, som smelter på tungen. Du kan lave grøden om aftenen, og så er den spiseklar om morgenen. Den perfekte morgenmad med god næring.

Det skal du bruge

 • 2 1/2 spsk chiafrø
 • 2 tsk peanutbutter
 • 1 banan
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2 spsk peanutbutter
 • 300 ml kokosmælk
 • 3 spsk skyr

Sådan gør du

Tilsæt chiafrø, kokosmælk og vaniljepulver i en skål eller et syltetøjsglas. Sæt din chia-skål på køl natten over, og du har den lækreste chiagrød om morgnen.
Som topping moser du en banan sammen med peanutbutter og skyr, som giver en sød og cremet skum. Kan stå i køleskabet i op til 3 dage.

3 – Banan chips

a pile of banana chips on a white background

Brug modne bananer til at lave dine egne bananchips. Det smager så lækkert, og så er det endda et sundere alternativ til den søde tand.

Det skal du bruge

 • 2 modne bananer

Sådan gør du
Start med at skære bananerne i meget tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Tænd ovnen 100 grader (varmluft) og giv bananerne ca. 45-60 minutter i ovnen. Du skal muligvis have ovnen på klem, hvis der dannes meget damp, da du ellers ikke får bananerne sprøde.

 

5 – Bananpandekager

banana cashew pancakes with bananas and salted caramel sauce. the toning. selective focus

Bananpandekager er et lækkert mellemmåltid eller en god dessert. Du kan toppe dem med eksempelvis hakket mandler, skyr rørt med vanilje, frugter eller bær

Det skal du bruge

Sådan gør du

Hæld alle ingredienserne i en skål og bland det sammen vha. en stavblender. Hvis ikke du har en stavblender, så kan du også bruge en gaffel, det tager bare lidt længere tid. Men det kan lade sig gøre.

Top pandekagerne med eksempelvis frisk frugt, bær, hakket nødder, skyr rørt med vanilje eller hvad du ellers har lyst til.

6 – Banankage med hasselnødder

 sund banankage med hasselnødder

 

Denne banankage er saftig og chewy, og så smager den helt fantastisk uden mel. Den er et sundere alternativ der smager ligeså godt som den traditionelle banankage.

Det skal du bruge

Sådan gør du

Blend mandlerne til mel, og derefter dadlerne til de er en fast masse. Mos 3 af bananerne godt med en gaffel og hak nødderne groft. Bland dernæst resten af ingredienserne sammen i en skål.

Fordel dejen i en lille firkantet bageform, og split de sidste 2 bananer over på langs, og placer oven på kagemassen.Bages i 30 minutter, eller kagen er gylden.

7 – Banan choko bidder

bananspyd med chokoladeovertræk

 

Chokolade er næsten altid godt, og vi synes det bliver endnu bedre hvis du tilføjer banan. Prøv disse chokoladeovertrukket banan bidder med mandelsmør, der er nemme at lave.

Det skal du bruge

Sådan gør du
Skræl bananerne og skær dem i lige tykke skiver. Smør mandelsmør på den ene side af hver anden banan, og klap så en anden banan over. Brug et spyd og placer bananskiverne med et par centimeters afstand, de sammensatte banan bidder. Stil banan bidderne i fryseren i mindst 30 minutter.

Mens de er i fryseren, smeltes chokoladen over vandbad og der røres rundt indtil det er helt smeltet. Tag spydene ud af fryseren og dyp dem i den smeltede chokolade ( Du kan ogs hælde chokoladen over spydene med en ske. Når alle spyd er overtrukket med chokolade stil dem da tilbage i fryseren i 15 minutter. De er nu klar til at blive spist.

Kan du også klare mere banan?

bananer

Er dit bananbehov stadig ikke dækket? Så kan du finde en masse opskrifter med banan ved blot at søge på ordet “banan” i søgefeltet til højre, og ellers kan du tjekke opskriften på Bananbrød med chokoladestykker, eller finde den populære opskrift på Banan Brownie

Om
Beskrivelse
Vi kender alle det, at vi står med nogle modne bananer, som vi ikke lige ved hvad vi kan bruge til. I stedet for at smide dem ud, får du her 5 opskrifter der indeholder modne bananer.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen