Svampe Risotto

Svampe Risotto – Vegetarisk

Svampe Risotto – Vegetarisk

Svampe Risotto er altid en sikker vinder, og så savner vi aldrig kød når vi serverer den cremede og lækre ret. Du kan næsten tilsætte alt til din Risotto, men vi elsker den klassiske med svampe, parmesan og frisk persille. Retten kan sagtens stå alene, da den ligger godt tungt i maven, men er også dejlig med en frisk salat ved siden af.

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg eller 2 spsk hvidløgsgranulat
  • 300 g svampe, tyndt skåret, vi foretrækker portobello og bøgehatte
  • 400 g risotto ris
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 200 gram parmesan
  • 2 dl hvidvin
  • Frisk persille, til pynt
  • Salt og peber til smag

Tilberedning

  1. Rens svampene og steg dem på en pande med olivenolie, og det finthakkede hvidløg
  2. Find en stor gryde og svits det hakkede skalotteløg i lidt olie, kom risene i og rør rundt i et par minutter ved middelvarme
  3. Tilsæt hvidvinen og lad det fordampe ved middelhøj varme, derefter hældes lidt efter lidt boullionvandet til, mens der røres rundt i gryden
  4. Når risene har opsugt al boullionvandet tilsættes de ristede svampe og cirka halvdelen af parmesanen, lad det simre i 5 minutter
  5. Drys til sidst med hakket persille og resten af parmesan osten

Nyd din cremede og lækre svampe risotto med frisk brød, hummus, eller med en frisk salat ved siden af, velbekomme :-)