Kokosolie

16 ting du kan bruge kokosolie til

16 ting du kan bruge kokosolie til

Hvorfor bruge kokosolie?

Kokosolien blev for næsten 4000 år siden anerkendt som et middel med mange anvendelsesmuligheder. Både i det orientalske og herhjemme er man begyndt at få øjnene op for de mange muligheder kokosolien har at byde på. Koldpresset kokosolie indeholder mange forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter, som gør den ideel til mange forskellige anvendelsesmuligheder.

Kokosoliens mange anvendelsesmuligheder

Kokosolie indeholder laurinsyre og er kendt for sin antivirale, antibakterielle og svampedræbende virkning. Derudover udvikler den ikke transfedtsyrer i samme omfang som mange andre olier når den bliver udsat for høj varme. Hvilket gør den velegnet til stegning. Olien er samtidig meget fugtgivende og kan let trænge ind i både hud og hår sammenlignet med andre olier.

# 1 Undgå tørre hænder med en økologisk kokosolie

Fordi kokosolien virker naturligt fugtgivende, kan du med fordel bruge den til at bekæmpe dine tørre hænder. Brug ikke for meget, for at undgå at dine hænder bliver fedtede.

# 2 Skift din dyre barberskum ud med et billigere alternativ

Træt af dyrt barberskum? Kokosolie har en naturlig antiviral og antibakteriel virkning som gør, at du kan erstatte din dyre barberskum med kokosolie. Kokosolien er nemlig både billigere, virker antibakterielt, dufter godt og fugter endda huden. Smør lidt kokosolie på huden og barber dig som normalt.

# 3 Få mere glød på kindbenene med en lækker kokosolie

Det er faktisk ikke nødvendigt at investere i en dyr highlighter til dine kindben. Du kan i stedet smøre en lille smule kokosolie ovenpå din makeup ved kindbenene og lad den sidde. Kokosolien giver nemlig din hud mere glød. Prøv en økologisk Jomfru Kokosolie til dette.

# 4 Kokosolie – fjerner selv vandfast mascara

En ting mange ikke ved om kokosolie er, at det faktisk kan fjerne selv vandfast mascara. Påfør lidt kokosolie på en vatrondel og rens dit ansigt som normalt. Kokosolien fjerner ikke blot makeup’en – du får også fugtet den delikate hud omkring dine øjne.

# 5 Skøn og velplejende hårmaske med en mild duft af kokos

Smør lidt kokosolie i dit hår, inden du går i seng. Red håret godt igennem og sov ovenpå et håndklæde, så du ikke fedter din pude til. Vask håret om morgenen – og dit hår er fugtet som aldrig før. Kokosolie er nemlig bedre til at trænge ind i dit hår end andre olier.

# 6 Kokos ansigtsrens

I stedet for blot at fjerne din makeup med kokosolie, kan du med fordel bruge olien til at rense hele dit ansigt. Smør kokosolie i ansigt, hals og nakke med små, cirkulære bevægelser og vask herefter olien af med din normale ansigtsrens. Olien er både antibakteriel og giver dit ansigt masser af fugt.

# 7 Fugt din krop med en smule kokosolie

Du kan med fordel bruge kokosolien på hele din krop. Kokosolie kan nemlig hjælpe på sårheling og samtidig giver den masser af fugt, fordi den mindsker hudens tab af vand. Prøv Urtekrams Koldpressede Kokosolie med en mild duft af kokos.

# 8 Gør dit hår skinnende med kokosolie

Savner dine hårspidser fugt, så smør lidt kokosolie i spidserne for at give fugt og glans. Brug dog ikke for meget, da håret kan komme til at virke fedtet.

# 9 Kokos-scrub til din krop

En dyr bodyscrub kan også sagtens undværes. Smelt en smule kokosolie ved lav varme. Tilsæt puddersukker eller salt og rør rundt. Hvis du vil have en særlig duft, kan du evt. tilsætte et par dråber duftolie for at få en anden duft end kokosolie. Påfør den lækre scrub på kroppen og glæd dig til et blødt og lækkert resultat.

# 10 Forkæl dig selv med en kokosolie-massage

De fleste massageolier indeholder enten kokosnød eller jojoba. Så brug gerne kokosolie, hvis du vil forkæle dig selv eller din partner med lidt massage. Eller du kan selv tilsætte lidt kokosolie til den almindelige massageolie. Prøv Superfruits Ekstra Jomfru Kokosolie , som er en økologisk kokosolie fra Filippinerne.

# 11 Fugt dine læber med kokosolie

Er du vild med smagen af kokos, kan du bruge kokosolie på læberne og få fugtet dine læber. Fedtsyrerne i kokosolien laver nemlig en barriere, som holder fugten fast. Smør blot olien på dine læber og lad sidde, mens kokosolien gør arbejdet.

# 12 Kokosolie styrker dine neglebånd

Har du problemer med svage neglebånd eller svamp? Kokosolie kan være med til art mindske svamp og er også med til at styrke neglene. De blødgørende egenskaber i kokosolien holder nemlig kokosolien bløde og gør dem stærkere. Påfør blot lidt kokosolie på dine slidte neglebånd og lad den fantastiske olie gøre resten.

# 13 Natcreme med en mild duft af kokosolie

Udover at kokosolie hjælper med at give din hud fugt, hjælper den også din hud med at fungere optimalt. Oliens fedtsyrer forstærker hudens naturlige fedtbalance og giver huden fugt. Smør kokosolie i ansigtet inden du går i seng og lad det sidde natten over.

# 14 Hæld en smule kokosolie i din håndsæbe

Har du en almindelig flydende håndsæbe, kan du med fordel hælde lidt kokosolie i din håndsæbe. Så holder du dine hænder bløde og fugtede for hver gang du vasker dine hænder. Når olien er under 24 grader er den fast og hård, men olien bliver flydende når temperaturen når over de 24 grader.

# 15 Kokosolie til stegning og bagning

Den unikke tekstur i kokosolie gør, at den er særdeles velegnet til stegning og bagning. Det høje indhold af mættede fedtsyrer gør nemlig, at kokosolien ikke ødelægges af høje temperaturer. Når det drejer sig om stegning og bagning, er det en fordel at bruge kokosolie uden smag. Som f.eks. koldpresset kokosolie uden smag

# 16 Kokosolie som velsmagende ingrediens

Er du vild med smagen af kokosolie, kan du med fordel smøre den på brød og få et lidt sundere alternativ til smør. Eller du kan tilsætte en smule kokosolie til din smoothie og få en lækker kokos smoothie.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen