Bedst I Test - B-vitaminr

Bedst i test – Vælg de rette B-vitaminer

Bedst i test – Vælg de rette B-vitaminer

B-vitamin familien er stor, faktisk findes der hele 8 forskellige B-vitaminer, hvorfor det kan være svært at vælge de helt rigtige til netop dit behov. I denne test vil du blive klogere på de 8 forskellige b-vitaminer og hvad de står for hver i sær. Vidste du at kroppen ikke danner vitaminer naturligt, hvorfor et kosttilskud er en ideel løsning? En sund vitaminbalance er noget vi alle bør stræbe efter.

Der findes 8 forskellige B-vitaminer, herunder Thiamin, Riboflavin, Niacin, Pantothensyre, Pyridoxin, Biotin, Folinsyre og Kobalamin. De forskellige vitaminer har betydning for forskellige ting, hvorfor det er en god ide at sætte sig bedre ind i de forskellige egenskaber. Fælles for alle b-vitaminerne er at de alle på sin vis har betydning for energistofskiftet og nervesystemet.

Vi anbefaler at man vælger et kombineret B-vitamin tilskud, der indeholder flere eller alle 8 stammer, det er nemlig ikke nødvendigt at købe hver enkelt, medmindre man er i specificeret underskud af et bestemt B-vitamin. Det skyldes at B-vitaminerne ligner hinanden med kun få specifikke forskelle. Led derefter efter et samlet tilskud, såfremt du blot ønsker en sund vitaminbalance, det er både billigere og nemmere.

Bedst i test B-vitaminer

I denne bedst i test går vi gennem de 8 forskellige led i vitamin-b familien og her vil vi fremvise 3 testvindere for hvert vitamin. På den måde sikrer vi at du let kan gennemskue hvilket vitamin der passer bedst til dig. Til sidst fremvises 9 testvindere som består af kosttilskud der indeholder flere af b-vitaminerne.

B1-vitamin (Thiamin)

B1 også kaldt Thiamin, og er specielt godt til energistofskiftet. B1 hjælper med at omdanne kulhydrat til druesukker, hvilket skaber energi til musklerne, hjernen og hjertet. Ydermere har B1 en vigtigt rolle i vedligeholdelsen af et sundt nervesystem. Helsebixen anbefaler nedenståender B1-vitaminer.


B2-vitamin (Riboflavin)

Riboflavin som også kendes som B2, hjælper også til et sundt nervesystem og energistofskifte, men har samtidig også betydning for egenskaber som synet. B2 er nemlig med til at vedligeholde slimhinderne. Nedenstående B2-vitaminer er blandt de bedste i Danmark.


B3-vitamin (Niacin)

Niacin ligner til forveksling B1 og B2, da Niacin også har betydning for energistofskiftet og nervesystemet. Dog hjælper B3-vitamin til at omdanne aminosyre til energi, hvorfor B3 anses som et energivitamin, der hjælper til at mindske naturlig træthed.


B5-vitamin (Pantotensyre)

Pantotensyre indgår som en byggesten i Coenzym A, som er nødvendigt for at kunne danne kulhydrater. B5 har også betydning for normal syntese og omsætning af steroidhormoner, hvilket også styrker energistofskiftet.


B6-vitamin (Pyridoxin)

B6 består af 3 kemiske forbindelser som omdannes til to hjælpeenzymer. B6 bidrager til en normal cysteinsyntese samt en sund psykisk balance. Ydermere er B6 godt til at regulere hormonaktiviteten.


B7-vitamin (Biotin)

B7 også kendt som hårvitaminet, har en specielt god effekt på hårets sundhed. Biotin har tilmed betydning for huden, slimhinderne og energistofskiftet og er et af de mest anvendte led i vitamin-b familien.


B9-vitamin (Folinsyre)

Folinsyre bidrager til en normal aminosyresyntese, normal bloddannelse og til en normal omsætning af homocystein. Foruden det bidrager B9-vitamin til en normal psykologisk funktion, immunsystemets normale funktion samt til at mindske træthed og udmattelse.


B12-vitamin (Kobalamin)

Vitamin B12 kan ikke produceres i kroppen og skal derfor tilføres gennem kosten. Vitaminet indgår i flere forskellige kemiske reaktioner og er vigtig for normal nervefunktion, dannelse af røde blodlegemer samt normal omsætning af homocystein .


Komplette Vitamin-B tilskud

Vi har udvalgt en række B-vitamin tilskud, som indeholder op til alle 8 stammer. Disse tilskud anbefales da de bidrager til en sund vitamin-b balance. Alle nedenstående 8 er blandt de bedstsælgende i øjeblikket, hvorfor de måske også falder i din smag.


Brug for mere inspiration?

Hvis du har brug for mere inspiration, så kan du læse mere på vores side for B-vitaminer, du kan også klikke ind på produkter og læse meget mere om deres egenskaber. Hvis du mangler besvarelse på et eller flere spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte vores kære kundeservice.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen