Close Up View Woman Using Sunscreen

Bliv solklar – Alt du behøver at vide

Bliv solklar – Alt du behøver at vide

Når det drejer sig om solen, er der ingen tid at spilde. At begynde forberedelserne et par måneder i forvejen er nøglen til en vellykket solplejerutine, især hvis du planlægger at nyde lange timer under solens varme stråler i sommermånederne eller på en dejlig ferie i udlandet. Lad os derfor dykke ned i, hvordan du kan forberede dig til solrige dage!

Strålende øjeblikke i vente

Efter de kolde vintermåneder er det vigtigt at forberede din hud, så du kan vise dig frem i skønne sommeroutfits med en velplejet hud. Det er sandsynligt, at du er blevet en smule vinterbleg i løbet af vinteren, hvilket kan gøre din hud ekstra sart og følsom. Derfor er det nødvendigt at forberede din hud til sommersolen for at undgå skoldning.

Er din krop klar til solen? Få en guide her og bliv klar til sommeren med få enkle trin.

Gør din hud klar til solen med denne pakke, som inkluderer en bodyscrub og en body lotion fra Australian Bodycare til effektiv fjernelse af døde hudceller og fugtgivning. Yderligere inkluderer pakken Inner Beauty Sun & Skin kosttilskud fra Pureviva, der med sit indhold af betacaroten bidrager til en solbrun kulør.

Spis dig til en flot kulør

Du kan spise dig til en flot kulør, samtidig med at du beskytter din hud mod at blive skoldet af solens varme stråler. Det lyder måske for godt til at være sandt, men ved at spise fødevarer, der er rige på betacaroten, kan du faktisk påvirke din hudtone.

Betacaroten

Betacaroten er en del af carotenoidgruppen, der udgør nogle af naturens mest udbredte og betydningsfulde pigmenter. Kroppen omdanner betacaroten til A-vitamin efter behov, hvilket betyder, at betacaroten fungerer som en forløber for A-vitamin.

Betacaroten stimulerer produktionen af melanin i din hud, hvilket giver en solbrun kulør, når det indtages regelmæssigt.

Opdag fordelene ved betacaroten og find ud af, hvilke fødevarer der naturligt indeholder dette næringsstof lige her.

Styrk din hud indefra

Forbered din hud indefra med et sol kosttilskud, der har det formål at give din hud de optimale betingelser for at du kan nyde solen og opnå en smuk gylden farve, samtidig med at du er beskyttet mod skadelige UV-stråler. 

Kosttilskud til din hud

Indled din sommerrutine med Imedeen Tan Optimizer og tag tabletterne en måned før solen når din hud. På den måde kan du nyde solen, samtidig med at kosttilskuddet bidrager til at vedligeholde en normal hud samt normalt dannelse af kollagen.

Oplev den forfriskende smag af Tan & Glow gummies fra VitaYummy, der indeholder en blanding af A-, C- og D-vitamin samt betacaroten. Disse lækre gummies er udviklet til at forberede din hud på solens stråler og forlænge dens naturlige glød.

Vælg den perfekte solcreme

Beskyt din hud mod solen ved at bruge solcreme og reducer risikoen for at blive solskoldet. Husk at påføre solcremen regelmæssigt for vedvarende beskyttelse, især efter badning, motion og solbadning.

Hvornår skal man bruge solcreme?

Solcreme bør altid bruges, når UV-indekset er over 3. Dog er det en god idé at bruge solcreme året rundt for at beskytte din hud mod daglig UV-eksponering. Derfor er det også vigtigt at vælge en dagcreme med SPF, da ansigtet ofte er mest eksponeret.

Hvilken solcreme er bedst?

Det kan virkelig være en udfordring at finde den perfekte solcreme, der passer til dine specifikke behov. Derfor har vi foretaget en omfattende bedst-i-test af solcremer, så du nemt kan finde din favorit blandt testvinderne. 

Plej din hud efter en dag i solen

Det er ikke kun essentielt at pleje din hud før solbadning, men i den grad også efter. Solens stråler kan nemlig have en udtørrende effekt på din hud, så det er vigtigt at fugte den med nærende og fugtgivende hudpleje.

Aftersun

Efter solbadning kan din hud føles stresset og irriteret, så det er vigtigt at genoprette dens balance. Solpleje-produkter som aftersun tilfører essentielle ingredienser, der fugter og plejer huden, samtidig med at de reducerer risikoen for afskalning, hvilket også bidrager til at bevare din solbrune farve længere. Desuden har aftersun en behagelig kølende effekt, der beroliger huden efter solens varme stråler.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen