Grydebrød Uden Gluten

Grydebrød uden gluten

Grydebrød uden gluten

Det kan være svært at få en god konsistens på sit brød når man bager uden gluten, men i denne opskrift bliver brødet luftigt og lækkert. Brødet skal bages i en gryde, og får en fin rund form, og en sprød skorpe. Lav gerne dejen dagen før du skal bage, da brødet har godt af at hæve natten over.

Ingredienser

Husk – du skal bruge enten en støbejernsgryde eller en stegeso, en normal gryde kan ikke holde til at komme i ovnen

Sådan bager du glutenfri grydebrød

  1. Opløs gæren i lunt vand i en stor skål
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 10 minutter – brug gerne en røremaskine
  3. Dejen skal være blød, men ikke klæbrig
  4. Lad dejen hæve i 5-7 timer, og gerne natten over
  5. Sæt støbejernsgryden i ovnen og tænd på 210°C (varmluft)
  6. Efter 10 min tages gryden ud, drys med lidt mel og hæld din færdige dej i gryden
  7. Brødet bages i 20-25 minutter med låg, og derefter 15 minutter uden låg
  8. Har man ikke en støbejernsgryde kan man bruge en stegeso

Rigtig god fornøjelse, vi håber jeres grydebrød bliver sprødt udenpå og blødt og luftigt indeni! :-)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen