Henna Hårfarve

Henna Hårfarve – naturligt & effektivt

Henna Hårfarve – naturligt & effektivt

Er du træt af at bruge en formue på dyr hårfarve hos frisøren, der oftest skader og ødelægger dit hår? Så kan Henna hårfarve være en mulighed for dig. Henna er en plante der indeholder et naturligt farvestof kaldet lawsonia. Det er en naturlig hårfarve uden paraphenylendiamine (også kaldet PDD) og andre skadelige, kemiske stoffer.

Henna er en helt naturlig plante-hårfarve, som giver en silkeagtig glans, en fantastisk volumen og frem for alt et udtryksfuldt hår

Hvad er Henna Hårfarve?

henna hårfarve

Henna stammer fra en plante, også kendt som hennabusken. Planten indeholder farvestoffet lawsonia, der er kendt som et naturligt farvestof. Henna bruges ikke kun til at farve hår, det anvendes også i alt lige fra neglelakker til midlertidige tatoveringer.

Lawsonia pigmentet, kendes bedst for sin typiske rød-orange farve, men kan fåes i mange andre nuancer, som en smuk gyldenblond, eller en dyb brun kastanje farve. Med henna kan man farve sit hår både kortvarigt og langvarigt – alt efter hvilket produkt du vælger.

Hvorfor skal jeg vælge Henna hårfarve?

Da Henna adskiller sig fra kemisk hårfarvning, giver den dig en skånsom farvning, og bibeholder dit hårs glans og struktur. Når du farver dit hår med kemisk fremstillede farver og nuancer, farver du helt ind til dit hårs kerne, mens du med Henna kun farver håret på ydersiden, og ikke når helt ind til rødderne. Derved er Henna med til at beskytte dit hårs naturlige glans og udtryk.

Hvis du hyppigt farver med kemiske fremstillede farver lider dit hår og din hovedbund desværre med tiden. Derfor er den økologiske henna hårfarve et perfekt alternativ. Man opnår ikke kun de skønneste farveresultater, men produktet er også uden alskens skadelige kemikalier og plejer håret helt naturligt – allerede ved farvningen.

Henna hårfarve’s historie

glutenallergi

Henna har eftersigende været kendt i tusindvis af år blandt mange forskellige kulturer. Meget tyder på, at man brugte Henna til hårfarvning og tatoveringer i det gamle Egypten. Det siges at Cleopatra brugte Henna for at opnå maksimal skønhed, og brugte det naturlige farvestof til hud, negle og hår. Derudover kan brugen af Henna ses i det gamle Egypten, da mange mumier er blevet fundet med smukt rødt eller orange hår, hvilket man ikke normalt ville finde i det gamle Egypten.

I mange kulturer har det været et ritual at bruge Henna, især i forbindelse med festligheder og bryllupper, hvor kvinder udsmykker sig med smukke Henna tatoveringer. Henna er altså blevet brugt i mange hundrede år, og dette skyldes dets naturlige og smukke resultater.

Henna’s egenskaber

  • Dit hår bliver ikke misfarvet og falmer ikke
  • Giver håret en naturlig farve uden kemiske stoffer
  • Efterlader dit hår med fylde og styrke, da det også nærer og fugter håret
  • Efterlader håret blødt og glansfuldt
  • Farven er for det meste midlertidig, og i op til 3 måneder
  • Henna hårfarve kan dække gråt hår, dog er resultatet svingende, og virker ikke i helt gråt hår
  • Henna efterlader normalt en rødlig farve, men når det kombineres med andre planter kan du få det i et hav af nuancer og farver
  • Henna hårfarve kan bruges så tit man ønsker det
  • Du kan få Henna hårfarven både som pulver og creme

Creme eller pulver Henna hårfarve

Creme hårfarve

Vælger du en økologisk henna cremefarve, er den lige til anvende – direkte fra glasset dog skal du bruge handske. Efter farvningen af dit hår holder den ca. 10 hårvaske – afhængig af farve og hårstruktur. Cremefarven er dermed en noget midlertidig skyllefarve. Du skal derfor farve dit hår med jævne mellemrum.

Pulver hårfarve

Henna pulverfarven skal oftest blandes med citronsaft og varmt vand, og anvendes derefter med handske på. Pulveret holder i længere tid end cremen, omkring et par måneder – afhængig af farve og hårstruktur, dog kan man også få permanente hårfarver. Det er umuligt at sige hvor længe henna farven holder, da det er meget individuelt.

Vi anbefaler ALTID at prøve og farve en lille tot hår først, da farvens styrke og nuance afhænger af dit nuværende hårs styrke og glans

Er der bivirkninger ved Henna hårfarve?

Hvis du har fået farvet håret kemisk inden for det seneste år, bør du træde en smule varsomt. Den kemiske farvning kan nemlig resultere i et ødelagt og misfarvet hår, så det er værd at bemærke at Henna ikke må bruges efter en kemisk farvning. Der skal gerne gå mindst 6 måneder uden kemisk farvning, inden du benytter henna i håret, og gerne helt op til et år for at være på den sikre side.

Derudover kan der være allergifremkaldende stoffer i Henna, selvom der ikke er skrappe kemiske midler i Henna, så vil der altid være en chance for at der kan opstå allergi.