Kastanjebrød

Kastanjebrød

Kastanjebrød

Det kan gå hen og blive kedeligt, når man efterhånden har fundet sine favorit-opskrifter på brød og lavet dem alt for mange gange – Men har du brug for et anderledes brød, der har en sødmefuld smag, grundet kastanjemelet, så kan jeg anbefale denne opskrift.
Jeg synes det bliver til et lækkert brød med en god krumme og den der lidt særlige smag. Helt sikkert værd at forsøge :)

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 10 dl. vand
  • 1 spsk olie
  • 1 kg speltmel
  • ½ kg kastanjemel
  • 1 del hvedemel

Sådan gør du

  1. Vand, gær, olie og salt blandes sammen
  2. Herefter blandes halvdelen af speltmelet i, hvorefter der æltes godt
  3. Når dejen er en samlet masse tilsættes det resterende mel
  4. Når dejen umiddelbart synes at være en samlet masse æltes fortsat 5 minutter, hvorefter dejen lægges i to smurte forme.
  5. Lad dejen hvile natten over i køleskabet.
  6. En halv time før dejen skal i ovnen tages denne ud, for at hæve op. Dejen bages de første 30 minutter på 225 grader, hvorefter de sidste 20-25 minutters bagetid er på 200 grader.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Kastanjebrød
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen