Koldskåls Cheesecake

Koldskåls Cheesecake

Koldskåls Cheesecake

Der er ikke noget som koldskål på en varm sommerdag, men vi har opgraderet den klassiske koldskål og lavet denne koldskåls cheesecake, der en perfekt symfoni af syrlig koldskål og sommersøde danske jordbær. Vi kan slet ikke få hænderne ned over denne sommerlige dessert, og så vil den med garanti imponere dine gæster.

Det skal du bruge til Koldskåls Cheesecake

Bunden

Koldskål Cheese Fyld

  • 4 blade husblas
  • 1 dl sødmælk
  • 3 spsk. sukrin gold
  • korn af 1 vaniljestang
  • 5 dl kærnemælk
  • Fintrevet skal af 1/2 citron
  • 200 g flødeost
  • 30 g flormelis

Tilbehør

  • 200 gram Friske jordbær

Sådan gør du

  1. Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor
  2. Bland derefter krummerne med den smeltede kokosolie, fintrevet citronskal og vaniljesukker
  3. Beklæd din springform med bagepapir, og pres kammerjunkermassen godt sammen i bunden af formen
  4. Stil bunden på køl mens du laver koldskål fyldet
  5. Til fyldet udbløder du husblassen i koldt vand i 10 minutter
  6. Imens varmer du sødmælken i en gryde til kogepunktet, og opløser herefter sukrin sukkeret i mælken
  7. Hæld mælken i en stor skål, og rør vaniljen i
  8. Vrid husblassen godt for vand, og opløs den i det varme sødmælk
  9. Rør derefter kærnemælk i den varme mælk
  10. Riv citronskallen fint, og rør det i mælkeblandingen, sæt på køl mens du forbereder flødeosten
  11. Vend flødeosten med presset citron saft (smag den til) og flormelis i en anden skål
  12. Rør tilsidst den afkølede mælkeblanding sammen med flødeosten
  13. Fordel fyldet på den afkølede kagebund, og stil på køl i mindst 4 timer.

Nyd din cheesecake iskold, og pynt med de friske jordbær, velbekomme! :-)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen