Sunflower Seed Buns Isolated On White Background

Lækre glutenfri quinoa boller

Lækre glutenfri quinoa boller

Disse lækre boller er hurtige at lave – især hvis du i forvejen har en rest af quinoa liggende. Bollerne er perfekte til madpakken og skønne med f.eks. kyllingepålæg og blandet salat.

Du skal bruge disse ingredienser:

  • 6 dl lunkent vand
  • En knivspids salt
  • 2 spsk. Fiber Husk
  • 2 dl kogt quinoa
  • 200 g fuldkornsrismel
  • 200 g quinoamel
  • 150 g frø græskarkerner eller solsikkekerner

Sådan gør du:

  1. Start med at blande fiber husk i vandet i en stor skål, og lad det fiberen suge vand til sig indtil du får en gelé lignende masse
  2. Tilsæt den kogte quinoa, og de frø du vælger, og rør grundigt rundt
  3. Tilsæt derefter de 2 slags mel, lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine hvis du har en, eller ælt grundigt
  4. Dejen skal være sammenhængende, men en smule fugtig
  5. Form dejen til 10-12 boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Det gøres nemmest på samme måde som med frikadeller: med en spiseske mod en håndflade. Dyp indimellem skeen i koldt vand og sørg hele tiden for at håndfladen er fugtig – så slipper du for at dejen hænger i.
  7. Lad bollerne hæve under et viskestykke i 30 minutter.
  8. Bages i 40-45 minutter ved 180 grader.
  9. Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en rist

Tip: Man kan med fordel give bollerne et par sprøjt med en forstøver (altså sådan en man også bruger, når man stryger), når man sætter dem ind, da fugten forbedrer hævningen.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen