Laks

Laks med lækkert tilbehør

Laks med lækkert tilbehør

Mangler du en god ide til hvad du skal spise til din laks? I denne opskrift bruges der lækkert tilbehør i form af en masse sunde grøntsager. Retten kan bruges til hverdag, men også hvis du får gæster. Laks er sundt og lækkert, og det smager bare helt fantastisk!

Ingredienser

  • 1 lakseside 500 – 700 gram
  • 1 bakke champignon
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 stort hokkaido græskar
  • 500 gram gulerødder
  • 1 porre
  • 100 gram cherrytomater
  • Salt, peber, chiliflager, oregano
  • 1 håndfuld mandler
  • 4 spsk. olivenolie

Sådan gør du

    1. Skræl græskar og gulerødder.
    2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    3. Skær gulerødder og græskar ud i skiver, gem 1/4 græskar og 3 gulerødder.
  1. Græskar kommes på en bageplade beklædt med bagepapir og der drysses salt over.
  2. Vend gulerødderne med 2 spsk. olivenolie, salt og lidt chiliflager. Kommes i et ildfast fad.
  3. Bag gulerødder og græskar i ovnen i 30-35 minutter, hold øje med dem.
  4. Hældt lidt olie på en pande og begynd at steg laksen, skinnet skal vende nedad, skal stå ved middelsvag varme.
  5. Krydr laksen med salt, peber og oregano. Hak mandlerne fx i en minihakker og kom halvdelen ovenpå laksen.
  6. Kom det resterende græskar (skåret i små tern) og gulerødderne (skåret i små tern) i en gryde, tilsæt vand og kog til det er mørt.
  7. Skær champignon, porre og forårsløg fint ud og steg det på en pande med cherrytomaterne. Krydr med salt, peber og lidt chiliflager. Tilsæt 1/4 af mandlerne. Lynsteges kun.
  8. Når gulerødder og græskar er møre, blendes dette og der tilsættes 1/4 af de resterende hakkede mandler.
  9. Spis lidt af tilbehøret sammen med laksen.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Laks med lækkert tilbehør
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

Tina Bonde

Mine opskrifter er baseret på sunde råvarer, og indeholder færre kulhydrater end det man får i en almindelig hverdagskost. Der er skruet op for protein og fiberindholdet. Opskrifterne er gode alternativer til almindelig hverdagsmad, og de er lette at tilberede. Jeg elsker at anvende grøntsager og frugt i mine retter, da det er vigtigt at man får 600 gram frugt og grønt dagligt. Jeg laver også opskrifter med et lavt kalorie indhold, så hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne i hverdagen kan man med stor fordel anvende disse opskrifter. Nødder er sundt fedt, så disse bruger jeg også i nogle af mine opskrifter. Hvis man er allergisk overfor gluten, så kig også i opskrifterne, jeg er sikker på at der er nogle for dig!