Ovnbagt Laks

Ovnbagt laks på porrebånd med fedtstoffri mælkesovs

Ovnbagt laks på porrebånd med fedtstoffri mælkesovs

Hurtig og meget nem opskrift til ovnbagt laks med fedtstoffri hvid mælkesovs. Den er rigtig hurtig at lave, og kan nærmest ikke gå galt. Mange elsker laks og spinatstuvning eller flødesovs er foretrukket af mange. Det er dog ikke decideret sundt, og derfor er denne opskrift til en fedtstoffri mælkesovs et rigtigt fint fedtstoffri alternativ.

Ingredienser

  • 4 laksestykker
  • 6 porer skåret i skiver
  • 2½ del mælk
  • 1½ spsk. hvedemel
  • Salt & Peber
  • Muskatnød

Sådan gør du

  1. Først laves ”mælkesovsen” som er uden fedtstof. Tag 1½ del mælk og pisk sammen med melet, til det bliver en ”smørbolle”. Tilsæt mere mælk lidt efter lidt mens du bringer det i kog. Smag til med salt, peber og muskatnød. Husk på at lade det koge op ind imellem efter du har tilsat mælk, så det kan nå at trække ind, så du kan holde styr på den rigtige konsistens.
  2. Skær imens porerne ud i skiver og svits dem hurtigt af på en pande.
  3. laksestykkerne sættes i ovnen i et ildfast fad
  4. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader og bag ca. 30 min. Server laksen på en bund af porrer og med lækre nye kartofler, og selvfølgelig med sovsen.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Ovnbagt laks på porrebånd med fedtstoffri mælkesovs
Udgivet
Tid i alt

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen