Magnesium Test

Magnesium test – Vælg det bedste magnesiumtilskud til dit behov

Magnesium test – Vælg det bedste magnesiumtilskud til dit behov

Magnesium er et af de mest almindelige kosttilskud i Danmark, da det er et mineral, som er til stede i relativt store mængder i kroppen og vigtigt i mere end 300 kemiske reaktioner. Det tilføres i høj grad gennem kosten, men mange ønsker at supplere med et tilskud, hvorfor der også findes mange forskellige varianter. 

Er du i tvivl om, hvilket kosttilskud med magnesium du skal vælge? Så læs med her, hvor vi vil sammenligne 8 af vores bestsellere på de 4 samme kriterier, der forhåbentligt kan hjælpe dig med dit valg. 

Hvad er magnesium?

Magnesium er et naturligt mineral i kroppen. Magnesium findes i knogler, muskler og andet blødt væv, og den gennemsnitlige persons krop indeholder ca. 25-30 gram magnesium. Heraf findes cirka halvdelen i knoglerne.

Magnesium er det fjerde mest almindelig stof i kroppen og fungerer som en katalysator, der står for en bred vifte af fysiologiske og biologiske funktioner i kroppen. 

De fleste får nok magnesium gennem deres kost, men nogle gange kan der være behov for et kosttilskud med magnesium, der kommer i mange forskellige former.

Ønsker du at blive endnu klogere på magnesium, og hvilken betydning det har for din krop, kan du læse videre eller besøge vores blogindlæg, som gennemgår emnet i dybden: Magnesium – alt der er værd at vide

Sammenligning af magnesium: Hvad skal du vælge?

Vi har samlet en række af vores mest populære kosttilskud med magnesium, som vil blive sammenlignet med udgangspunkt i de 4 samme kriterier, der kan have betydning for dit valg.

Formålet er at gøre dig klogere og forhåbentligt hjælpe dig med at finde frem til hvilket magnesiumtilskud, der passer til lige netop DIT behov!

Biosym Magnesium +300

Magnesiumtilskud fra danske Biosym. 100% vegansk (registreret ved The Vegan Society).

 • Magnesiumtype: Biosym Magnesium +300 er sammensat af Magnesium-L-Pidolat og Magnesiumoxid. Vegetabilsk kapsel
 • Anbefalet daglig dosis: 1 kapsel
 • Pris pr. dagsdosis (vejl. pris): 1,03 kr. 
 • Indhold af magnesium pr. dosering: 300 mg

Solaray Magnesium Citrat

Magnesiumtilskud der foruden magnesium citrat også indeholder en urteblanding bestående af: Alfalfa urt, Mælkebøtte rod, Persille urt, Broccoli ( blade/stængel/grene)

 • Magnesiumtype: Magenesium Citrat, som er naturligt og stammer fra citronsyre. Vegansk kapsel, der sikrer hurtig optagelse. 
 • Anbefalet daglig dosis: 2 kapsler
 • Pris pr. dosering (vejl. pris): 2,66 kr.
 • Indhold af magnesium pr. dagsdosis: 250 mg

Pureviva Magnesium Citrat

Danskproduceret magnesiumtilskud, der foruden magnesium også indeholder Carica papaya L. pulver, spirulina platensis pulver, petroselium crispum mill. Pulver.

 • Magnesiumtype: Magnesiumhydroxid og Magnesium Citrat, der kommer som vegetabilske tabletter. 
 • Anbefalet daglig dosis: 1 tablet
 • Pris pr. dosering (vejl. pris): 1,11 kr. 
 • Indhold af magnesium pr. dagsdosis: 200 mg 

Pureviva Magnesium Citrat fås også som pulver

 • Magnesiumtype: Magnesiumhydroxid og Magnesium Citrat, der kommer som pulver
 • Anbefalet daglig dosis: 1 stick
 • Pris pr. dosering (vejl. pris): 3,78 kr. 
 • Indhold af magnesium pr. dagsdosis: 200 mg 

New Nordic Magnesium Malate

Naturbaseret magnesiumtilskud, der foruden magnesium også indeholder Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin D3 samt Fransk maritim fyrrebark ekstrakt, Lang peber ekstrakt, Sort peber ekstrakt.

 • Magnesiumtype: Vegetabilske kapsler bestående af Magnesiummalat, der er et salt, som stammer fra æblesyre.
 • Anbefalet daglig dosis: 3 kapsler
 • Pris pr. dosering (vejl. pris): 4,4 kr. 
 • Indhold af magnesium pr. dagsdosis: 233 mg

Pharma Nord Bio-Magnesium

Magnesiumtilskud med 3 forskellige magnesiumsalte samt en blanding af både organisk og uorganisk magnesium.

 • Magnesiumtype: Magnesiumcarbonat, magnesiumhydroxid og magnesiumacetat i form af veganske tabletter.
 • Anbefalet daglig dosis: 1 tablet
 • Pris pr. dosering (vejl. pris): 1,33 kr. 
 • Indhold af magnesium pr. dagsdosis: 200 mg

Puori Magnesium

Magnesiumtilskud, der foruden magnesium også indeholder Zink og Vitamin B6. 

 • Magnesiumtype: Magnesiumtaurat og magnesiumgluconat i form af vegetabilske kapsler
 • Anbefalet daglig dosis: 3 kapsler
 • Pris pr. dosering (vejl. pris): 4,15 kr. 
 • Indhold af magnesium pr. dagsdosis: 225 mg

Salus Magnesium

Naturligt og vegetarisk magnesiumtilskud, som er flydende og indeholder organisk bundet magnesium. Foruden magnesium indeholder det også frugtjuicekoncentrat og urteekstrakt af kamilleblomst, fennikelfrugt, pomeransskal, gulerod, spinat, citronsyre og honning. 

 • Magnesiumtype: Flydende magnesiumtilskud i form af Magnesiumgluconat og Magnesium citrat.
 • Anbefalet daglig dosis: 10 ml for børn og 17,5 ml for voksne
 • Pris pr. dosering (vejl. pris): 5,35 kr. for børn og 9,36 kr. for voksne
 • Indhold af magnesium pr. dagsdosis: 125 mg for børn og 219 mg for voksne

Hvilket kosttilskud med magnesium er bedst?

Biosym Magnesium +300 er det billigste magnesiumtilskud i testen, da det koster 1,03 kr. pr. daglig dosis. Det er også det magnesiumtilskud, der indeholder mest magnesium pr. dagsdosis. Du får 300 mg magnesium ved dagligt at indtage 1 kapsel. 

Ønsker du et magnesiumtilskud, der har et supplerende indhold udover magnesium, kan du vælge:

 • New Nordic Magnesium Malate, der også indeholder Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin D3 samt Fransk maritim fyrrebark ekstrakt, Lang peber ekstrakt, Sort peber ekstrakt.
 • Puori Magnesium, der foruden magnesium også indeholder Zink og Vitamin B6.
 • Solaray Magnesium Citrat, der foruden magnesium også indeholder en urteblanding bestående af: Alfalfa urt, Mælkebøtte rod, Persille urt, Broccoli (blade/stængel/grene)

Hvis du ikke er vild med at sluge kapsler eller tabletter, kan du vælge Salus Magnesium, der kommer i flydende form og er yderst velsmagende. 

Du kan også vælge Pureviva Magnesium Citrat sticks, som er små doserede sticks med citrussmag, der kan blandes i både vand og smoothies – her får du 200 g. magnesium pr. dagsdosis.

Hvad er magnesium godt for?

Det daglige behov for magnesium er 350 mg for mænd og 280 mg for kvinder. Overdosering af magnesium sker dog sjældent, da overskydende magnesium vil udskilles via nyrerne.

Eftersom magnesium er det fjerde mest almindelige stof i kroppen, er det et livsvigtigt mineral for kroppen, da det bidrager til en stor del af kroppens funktioner. 

Først og fremmest bidrager magnesium til et normalt energistofskifte og en normal proteinsyntese. Foruden det bidrager magnesium også til nervesystemets normale funktion, en normal psykologisk funktion samt en normal muskelfunktion. 

Magnesium bidrager også til at vedligeholde normale knogler og tænder. Desuden spiller magnesium en rolle i celledelingsprocessen og bidrager til elektrolytbalancen. Derudover bidrager magnesium til at mindske træthed og udmattelse. 

Typer af magnesium

Der findes mange forskellige former for magnesium herunder: Magnesium Citrat, Magnesium Oxid, Magnesium-L-pidolat, Magnesium Glycinat, Magnesium Malat, Magnesium Taurat og Magnesium Chlorid. 

Magnesium Citrat er magnesium, som er bundet op på citronsyre, der er naturligt forekommende i kroppen. Dette giver en forholdsvis høj optagelighed, da kroppen nemt genkender det. 

Magnesium Glycinat, Magnesium Malat og Magnesium Taurat har en høj optagelighed. Grundet den høje optagelighed vil der ofte være mindre doser i kosttilskuddet, fordi du ikke har brug for lige så store doser af disse typer. 

Magnesium-L-pidolat er en af de nyere og organiske kilder til magnesium. Ligesom mange af de andre former optages denne type hurtigt, dog udskilles den langsommere. Dermed er formålet med denne type at fremme udnyttelsen og kroppens indtagelse af magnesium. 

Magnesiumcarbonat, -hydroxid og -acetat er tre forskellige magnesiumsalte med et indhold af elementært magnesium. Det er en blanding af organisk og uorganisk magnesium. Indholdet af organisk magnesiumsalt gør, at magnesiumindholdet vil ændres til en optagelig ion-form således at magnesiummet optages fra tarmen og giver en høj optagelighed.

Magnesium Chlorid er også kendt for sin høje optagelighed. Denne magnesiumtype vil du ofte finde i kapsler som en væske.

Magnesium Oxid er en magnesiumtype med lavere optagelighed, og derfor vil kosttilskud med denne type også ofte kræve en langt større dosis. Dog er denne form effektiv ift. din krops celler og væv. 

Som det kan ses, findes der mange forskellige former for magnesium. Generelt kan det derfor sige, at du især kan kigge efter dem, som ender på -at/-ate samt dem med organisk oprindelse. 

Kosttilskuddene med magnesium kommer både som kapsler, tabletter og i flydende form. Det betyder, at der er noget til ethvert behov, og vi har alle typer hos Helsebixen. 

Hvis du ønsker at finde andre varianter med magnesium end dem i denne test, kan du udforske hele Helsebixens udvalg af kosttilskud med magnesium lige her >>

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen