Risengrød

Risengrød – Kogt i ovnen

Risengrød – Kogt i ovnen

I sidste uge tænkte jeg, at der må findes en lettere måde at lave risengrød på. Jeg har læst på nettet, og jeg fandt ud af, at man kan lave risengrød i ovnen. Der var forskellige bud på temperatur og bagetid. Jeg valgte at gøre det på denne måde:

Ingredienser til 4 prs.

  • 200g grødris
  • 2 dl vand
  • 1 liter mælk
  • Salt
  • OBS! Hvis risengrøden skal bruges til Ris ala Mande kan den tilsættes korn fra en stang vanilje

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og sæt den på 200 grader
  2. Kog grødrisen sammen med vandet i 2-3 minutter.Tilsæt mælken og bring grøden i kog under hyppig omrøring. Når mælken har nået kogepunktet hældes det hele op i en stegeso med låg.
  3. Jeg lagde først staniol over før jeg lagde låget på. Det gjorde jeg for at lukke det endnu bedre af. Jeg ville starte med at give det en halv time først, men da den halve time var gået, var grøden helt perfekt og behøvede ikke mere tid i ovnen. Den havde perfekt konsistens!
  4. Til sidst manglede den bare at blive smagt til med salt. Så fra nu af vil jeg altid lave risengrød på denne måde, for det her er da tusind gange nemmere.
  5. Velbekomme!
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Risengrød lavet i ovnen
Udgivet
Tid i alt
Gennemsnitlig bedømmelse
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen