Kikærtepandekager

Kikærtepandekager til madpakken

Kikærtepandekager til madpakken

I en hektisk hverdag, er det en gave at få noget nemt og spændende til aftensmad, som dagen efter kan nydes kold i madpakken. To fluer med ét smæk! Vi er derfor glade for, at kunne dele denne opskrift på de lækreste Kikærtepandekager, med jer, som ovenikøbet er sprængfyldt med protein. Pandekagerne er nemme at lave og tager ikke mere end 10 min.

Ingredienser til 5 stk. kikærtepandekager

Kartofler
  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • 2 æg
  • 1 dl. havregryn
  • friske krydderurter (f.eks. basilikum, purløg, timian, forårsløg og persille)
  • lidt salt og peber (evt. cayennepeber)

Kikærter er fantastiske. De kan bruges til at lave hummus, i salater, i kager, som erstatning for f.eks. kartofler og i denne opskrift, som pandekager. Ikke nok med at kikærter smager fantastisk, så indeholder de 19 gram protein pr. 100 gram, og er derfor en god kilde til protein.

Sådan gør du

  • 1. Kom alle ingredienserne i en skål
  • 2. Blend eller rør det hele sammen
  • 3. Kom lidt kokosolie, olie eller smør på en pande
  • 4. Når panden er varm laves 5 klatter på panden, som trykkes flade
  • 5. Vend pandekagerne når de er blevet faste og let gyldne på den ene side
  • 6. Når de hår fået ca. lige lang tid på den anden side, tages de af panden

Pandekagerne er nu klar til at blive serveret sammen med en salat eller ovnbagte grøntsager. Gem et par af kikærtepandekagerne i køleskabet til dagen efter, og nyd dem kolde i madpakken.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen