Sick Man

Slim i halsen – 5 tips til hvad du selv kan gøre

Slim i halsen – 5 tips til hvad du selv kan gøre

Slim i halsen er ofte noget man døjer med når man er forkølet. Det er yderst anstrengende og kan tage lang tid om at forsvinde. Slim i halsen kommer ofte i forbindelse med forkølelse, men for personer, der ryger eller personer med allergi kan det være en hverdagsgene. Kan man gøre noget for at komme slimen til livs? Læs med og find ud af hvad du selv kan gøre.

Hvad er slim halsen?

Du har helt sikkert oplevet, at have slim i luftvejene. Det giver en meget kildrende fornemmelse, som ofte leder til hoste. Slim i luftvejene er hverken farligt eller skadeligt for din krop. Faktisk har slimen en vigtig funktion. Slimen frasorterer nemlig skadelige fremmed partikler, som du indånder. Når du har opfanget tilstrækkeligt fremmed partikler forsøger kroppen, at skille sig af med det og derfor leder det ofte til hoste.

Slim opretholder også væskebalancen i kroppen, som kan virke forebyggende over for infektioner. Dog er slim for mange rigtig anstrengende. Derfor giver vi dig de bedste tips til, hvordan man kan reducere generne ved slim.

Har du også ondt i halsen? så kan du læse mere her >>

Hvorfor får man slim i halsen?

For langt de fleste personer er slim årstidsbestemt. Det betyder at du er mere tilbøjelig til, at døje med forkølelse i vintermånederen fremfor om sommeren. Har du en hvid og klar slim, vil det ofte skyldes mange fremmede partikler, har du derimod gulligt slim vil det oftest skyldes bakterier eller en virus. 

Forkølelse er den mest hyppige årsag til slim i luftvejene. Når du er forkølet skyldes det en bakterie eller virus, som sætter sig i luftvejene. Det giver anledning til snot, slim og hoste. 

Hvis du er ryger, vil du med stor sandsynlighed opleve en klumpfornemmelse i halsen, som ofte er slim. Denne slim vil ofte skyldes fremmed partikler, som du indånder gennem rygningen. Derfor vil slimen oftest fremstå hvid og klar. 

Lider du af allergi, som høfeber vil du ofte døje med slimhoste og kløe. Det vil være mest tydeligt når din allergi påvirkes. Denne type slim kommer af fremmed partikler, som din krop ikke kan tåle. Derfor forsøger kroppen, at komme af med fremmed partiklerne gennem slim og snot. Her vil du kunne søge hjælp gennem allergimedicin.

Hvad kan jeg selv gøre?

Slim i halsen kommer meget naturligt i forbindelse med sygdom eller allergi. Er du ryger er problemet delvist selvforskyldt og du vil med stor sandsynlighed også være i større risiko for, at producere mere slim i forbindelse med sygdom. Heldigvis findes der mange ting du selv kan gøre for, at reducere anstrengelserne ved slim i halsen.

5 tips | Bliv fri for slimen

  • Honning – spis 1-2 tsk. honning, det løsner op i slimen.
  • Mad- og olivenolie indtag 1 spsk. mad- eller olivenolie, det smører halsrøret.
  • Drik vand vand hjælper med, at rense halsrøret og kan løsne op.
  • Ingefær- eller lakridsrodste – Ingefær og lakridsrod lindre slimhinderne.
  • Tag en slapper – Restitution er godt for kroppen når slimen er værst.

Alternativer

Hvis disse tips ikke gør dit problem mindre, findes der andre midler, som kan virke slimløsende og lindrende. Vi har et bredt udvalg af produkter, der kan hjælpe dig i vores sortiment. Blandt andet rød solhat kan lindre forkølelsesymptomer. Se vores slimløsende produkter

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen