Boller

Super sunde kerneboller

Super sunde kerneboller

Lækre, sunde og mættende boller. Gode til madpakken med pålæg, eller som tilbehør til aftensmaden. De mætter godt, og er spækket med sunde og nærende ingredienser. Så ud med det hvide brød, og ind med brød med grøntsager og nødder!

Ingredienser

  • 200 gram gulerod
  • 200 gram optøet spinat
  • 200 gram revet squash
  • 75 gram hele hampefrø
  • 70 gram fuldkornshvedemel
  • 40 gram chiafrø
  • 50 gram havregryn
  • 45 gram knuste hvedekerner
  • 100 gram solsikkekerner
  • 75 gram hørfrø
  • 125 gram mandler
  • 4 æg
  • 1,5 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kør gulerødderne og evt. spinaten i en minihakker.
  3. Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og bland det godt.
  4. Slå de 4 æg ud i blandingen og rør godt rundt.
  5. Lad dejen trække i 5-10 minutter.
  6. Form 12 boller med hænderne og bag dem i 45 minutter ved 200 grader.
  7. Lad bollerne køle helt af inden du pakker dem i en pose, opbevares i køleskabet eller fryseren.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Super sunde kerneboller
Udgivet
Tid i alt

Tina Bonde

Mine opskrifter er baseret på sunde råvarer, og indeholder færre kulhydrater end det man får i en almindelig hverdagskost. Der er skruet op for protein og fiberindholdet. Opskrifterne er gode alternativer til almindelig hverdagsmad, og de er lette at tilberede. Jeg elsker at anvende grøntsager og frugt i mine retter, da det er vigtigt at man får 600 gram frugt og grønt dagligt. Jeg laver også opskrifter med et lavt kalorie indhold, så hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne i hverdagen kan man med stor fordel anvende disse opskrifter. Nødder er sundt fedt, så disse bruger jeg også i nogle af mine opskrifter. Hvis man er allergisk overfor gluten, så kig også i opskrifterne, jeg er sikker på at der er nogle for dig!