Foto

Lækre lowcarb-boller

Lækre lowcarb-boller

Disse lækre glutenfri lowcarb-boller indeholder i alt 160 kcal pr. stk., og er ideelle til både morgenmaden eller madpakken. Jeg bruger også denne opskrift til burgerboller, hvor jeg bla. kommer oregano og soltørrede tomater i, toppet med sesamfrø. Der kan også tilsættes revet gulerødder eller squash. Disse boller kan altså bruges i flere sammenhænge, det er kun fantasien der sætter grænser.

Ingredienser

  • 40 g. mandler
  • 40 g. kerner (jeg brugte solsikkekerner hørfrø og sesamfrø)
  • 6 spsk. skyr
  • 6 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 30 g. husk

Sådan gør du

  1. Blend alle kernerne til mel i en minihakker eller en blender
  2. Tilsæt salt, bagepulver, skyr og æg, blend det hele sammen
  3. Kom massen i en skål og tilsæt 30 g. husk og rør godt
  4. Lad dejen stå i ca. 10 minutter så dejen bliver mere fast
  5. Form bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og pynt evt. med frø eller kerner på toppen
  6. Bag bollerne ved 175 grader indtil de er gyldne, ca.15-20 min
  7. Opbevar bollerne i en pose i køleskabet