Jumpstory Download20200319 111907

10 gode leveråd til et sundere år!

10 gode leveråd til et sundere år!

Lad det nye år være startskuddet til en sund livsstil – både for dit velvære og dit helbred. Vi ved, hvor svært det kan være at ændre usunde vaner, og med disse 10 råd til komplet sundhed behøves du heller ikke at undvære chokoladen helt.

Tip #1 Spis varieret!

Du har højest sandsynligt hørt den før – men det gør den ikke mindre vigtig. Faktisk har din kost større indflydelse end de fleste går og tror. Hvis man holder sig til de samme fødevarer, risikerer man ikke at få opfyldt kroppens behov for næringsstoffer, hvilket kan medføre sygdomme. Kroppen har brug for en række næringsstoffer for at kunne fungere optimalt, og en del af disse næringsstoffer kan kroppen ikke producere selv, hvorfor de skal tilføres gennem kosten. Hvis du spiser varieret, kan kroppen få tilført de næringsstoffer der er essentielt for dens funktion og dermed din sundhed.

Fuldkorn, grøntsager, frugter, nødder, fed fisk og syrnede mejeriprodukter er nogle af de mange madvarer der er omfattet af sund og varieret kost.

Hos Helsebixen tilbyder vi et stort udvalg af fødevarer som blandt andet omfatter Superfoods, Nødder, Bønner & Linser og mange flere til en sund livsstil!

Tip #2 Supplér med kosttilskud

Hvis du er i tvivl om, om du får nok næringsstoffer gennem kosten, kan du med fordel supplere med et kosttilskud. Det kan være at du ikke bryder dig om en bestemt slags mad, at du er laktoseintolerant eller noget tredje der gør, at du ikke får tilstrækkelige med vitaminer, mineraler og fedtsyrer.

Det kan være at du ikke bryder dig om en bestemt slags mad, at du er laktoseintolerant eller noget tredje der gør, at du ikke får tilstrækkelige med vitaminer, mineraler og fedtsyrer.

Hos Helsebixen har vi et stort udvalg af alverdens spændende kosttilskud! Du finder både Fiskeolie/Omega-3 i forskellige former samt Vitaminer og Mineraler som enkeltstående tilskud eller kombineret på forskellige måder – alt efter dit behov!

Tip #3 Vand, vand, vand

Ja, den kommer måske heller ikke som en stor overraskelse. Menneskekroppen består af ca. 60% vand, hvor en stor del af de processer der sker i kroppen er afhængige af vand for den optimale funktion. Det er derfor vigtigt at huske at holde kroppen hydreret og opretholde en normal væskebalance. Den generelle anbefaling til sunde og raske mennesker med et almindeligt aktivitetsniveau er at drikke omkring 1,5 liter vand i døgnet for at opretholde væskebalancen.

Tip #4 Kom ud i den friske luft

Frisk luft er vigtig for vores sundhed og velvære – og så giver det bare en god følelse at være ude og mærke den friske luft. Især hjernen, nervesystemet og humøret har en positiv effekt af frisk luft, og studier har faktisk vist, at vi bliver i bedre humør af den friske luft.

Derudover er frisk luft en god måde, at få energi på, hvis du føler dig træt og uoplagt. Ud i naturen og træk vejret for din mentale og fysiske sundhed!

Tip #5 Husk tilstrækkelig nattesøvn

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtig en god nattesøvn er – både for kroppen og for sindet. Når du sover giver du din krop lov til at hvile og restituere samtidigt med, at kroppen får lov til at genopbygge sig og gøre klar til en ny dag. For lidt søvn kan have mange konsekvenser – det kan blandt andet medføre overvægt, diabetes, psykiske sygdomme og et svækket immunforsvar. Sørg for at få mellem 6-9 timers søvn hver nat, så både sind og krop er veludhvilet og klar til en ny dag!

Svært ved at falde i søvn? Bare rolig – der findes naturlige veje til en bedre nattesøvn. Hos Helsebixen tilbyder vi et stort udvalg af naturlig hjælp til søvnen med urterne Baldrian og Humle, der længe har været kendt for deres beroligende og afslappende virkning!

Tip #6 Flere måltider, tak!

6 små måltider er bedre end 3 store – og det er faktisk ikke engang en stor ændring. I forlængelse af #1 tip med at spise varieret, er det en god idé at dele dine måltider ud på dagen, så du fx. spiser 6 mindre måltider i stedet for 3 store. Dette gør, at du fordeler energien ud på hele dagen og det mindsker faktisk din sult, så du automatisk spiser mindre til måltiderne. Udover at du sikrer en jævn tilførsel af energi, stabiliseres blodsukkeret også ved at spise 6 mindre måltider. Så slut med kun at spise morgen, middag og aften og spis i stedet mindre måltider morgen, formiddag, frokost, eftermiddag, tidlig aften og lidt senere på aftenen.

Tip #7 Hold kroppen i gang

Dette er nok heller ikke en overraskelse for de fleste. Der er ingen der siger, at man skal løbe et halvmarathon eller blive mester i at løfte vægte – men 30 minutters fysisk aktivitet om dagen er godt for både krop og psyke. Om det er en gåtur i rask tempo, en cykeltur, en løbetur eller nogle øvelser derhjemme, er 30 minutter dagligt, hvor kroppen er i gang essentielt for dit hjerte og din generelle sundhed.
Mangler du energien til at komme ud og bevæge dig? Du kan supplere din kost med naturlige energi tilskud, som kommer i forskellige former og varianter!

Tip #8 Træk stikket

Og her mener vi ikke et decideret stik, men at du skal slappe af og lade kroppen geare helt ned. Stress er på mange måder sundhedsskadeligt og kan have konsekvenser for både sind og krop.

Det er derfor vigtigt at du husker at afstresse – træk vejret dybt og fokuser på din vejrtrækning. Giv din krop et afbræk fra de bekymringer og pligter der ellers kan fylde i hverdagen – vi lover dig, at det er godt givet ud.

Tip #9 Kig på alternativer

Man kan ofte være tilbøjelig til at tro, at en sund livsstil er en sur pligt og næsten en umulig opgave – men bare rolig! En sund – eller sundere livsstil behøver slet ikke at kræve ret meget. Det handler om at kigge på sundere alternativer, som du kan inkorporere i din hverdag. Plejer du eksempelvis at tage bilen alle steder? Se om det ikke er muligt at cykle eller gå i stedet – så får du også din daglige motion. Elsker du slik og søde sager? Der findes et hav af lækre (og sunde) snacks til den søde tand, som faktisk sagtens kan tilfredsstille den søde tand! Der er mange muligheder for at påbegynde en sundere livsstil – det kræver blot at kigge på ens vaner og komme med små, sunde ændringer.

Vi har lavet et helt indlæg, som giver dig 3 simple kostændringer til en sundere livsstil.

Tip #10 Giv dig selv lov!

En sund kost er essentielt for dit generelle helbred! Når det er sagt, er det også vigtigt at du husker at give dig selv lov til at gøre hvad der gør dig glad. Nyder du virkelig en skål slik og synes ikke det kan erstattes med noget? Så spis en skål slik! Det handler bare om, at det ikke bliver hyppigt og til en vane – og så spiller mængden naturligvis også en rolle. En lille skål slik er faktisk også nok til at stille ens sukkertrang – og hvis du laver små aftaler med dig selv om, at du fx. godt må spise en lille skål slik én gang om ugen, behøves de usunde vaner ikke at blive skiftet helt ud.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen