Nani

Sådan støtter du dit immunforsvar – på helt naturlig vis

Sådan støtter du dit immunforsvar – på helt naturlig vis

Vores kost og livsstil er de vigtigste værktøjer vi har til at opretholde et stærkt immunforsvar og dermed bekæmpe sygdom i det daglige. Få her danske NANI’s bedste tips til at støtte din krop med både kost, gode vaner og kvalitetstilskud. Så kan dit immunsystem altid kan være i tip-top form!

Vores krop har brug for de rette næringsstoffer til at balancere sig selv, så den kan nedkæmpe de bakterier og vira vi møder hver eneste dag: Både fra de mennesker vi omgiver os med, fra vores fødevarer og fra de omgivelser vi bevæger os i og rører ved. En ensidig og mangelfuld kost uden de nødvendige næringsstoffer kan svække immunsystemet, ligesom nogle vigtige næringsstoffer faktisk kan være svære at få nok af gennem kosten. Tager du derfor fornuftige valg i din hverdag og supplerer med kvalitetstilskud, kan du give din krop og dit immunforsvar de bedste forudsætninger og byggesten til at yde sit ypperste.

Spis hele regnbuen!

Frugt og grønt er de bedste kilder til masser af vitaminer og mineraler! Tank derfor depoterne op ved at spise af hele regnbuens farver med et godt miks af både grønne, gule, røde og lilla frugter og grøntsager. Nyd dine 600 g om dagen og glæd dig over, at du på den måde giver din krop et væld af forskellige vitaminer, mineraler, antioxidanter, flavonoider og meget mere, som alle støtter din krop og dit immunsystem.

nani multi vitamin

Hvis det i en travl hverdag alligevel kniber med altid at spise lige sundt og varieret, da kan en kvalitets multivitamin derfor være et rigtig godt tilskud at prioritere. Den kan dække dine basale behov, og dermed give din krop og dit immunsystem ressourcerne til at fungere optimalt.

Det danske kosttilskudsfirma NANI laver fødevareidentiske og organiske kosttilskud på mild og højoptagelig form, som din krop kan forstå – nemlig med form som mad. Vitaminerne i NANI’s food state Multi Vitamin stammer alle fra frugt og grønt, mens deres organiske mineraler er groet i næringsrige planter eller opkoncentreret i mælkesyrebakterier og gærceller. På den måde findes dine vitaminer og mineraler på fødevareform, som havde du spist dem via din mad. Derudover er de indkapslet i en base af lækre superfoods som spirulina, artiskok, rødbede og acai bær, hvorfor NANI’s Multi Vitamin ikke blot er spækket med organiske vitaminer og mineraler, men også med lækre plantenæringsstoffer, spormineraler, aminosyrer og gode fedtstoffer. Alt sammen klar til brug i kroppen.

D-vitamin er dit immunforsvars batteri

D vitamin er et af de vigtigste vitaminer, når vi snakker immunforsvar. Mangel på D vitamin forringer nemlig immunfunktionen, da vores immunceller anvender D vitamin til at identificere bakterier og vira. Du kan derfor anse D vitamin som dit immunforsvars batteri. Så det er vigtigt at få nok – hele året rundt! Men D vitamin er nok det vitamin, som allerflest danskere har gavn af at tage som tilskud. Det er nemlig rigtig svært at få nok af gennem kosten.

Vores krop danner selv D vitamin i huden om sommeren, når vi opholder os i solen, men i Danmark er vinteren som bekendt lang! I de mørke måneder kan det derfor være en rigtig god ide at supplere kosten med et dagligt D vitamin tilskud for bidrage til immunsystemets normale funktion og vedligeholde et stærkt værn mod snuer og influenza. Vælg derfor gerne et højoptageligt og aktivt tilskud af D vitamin som NANI’s 100% vegetabilske D3 vitamin, der er udvundet af mosplanter.

C vitamin er din personlige bodyguard

Den stærke antioxidant er sand lille beskytter – din krops helt egen bodyguard! C vitamin beskytter dine celler mod oxidativ stress og bidrager til immunsystemets normale funktion. Det er altså ikke så underligt, at vi har et gammelt husråd, der siger, at C vitamin kan være med til at forbygge og måske endda forkorte din forkølelse, skulle du først være blevet ramt.  

For at sikre dit indtag af den smækre antioxidant, skal vi igen tilbage til frugt- og grøntriget. For den findes nemlig i særlig høj grad i alle de røde, gule og orange frugter og grøntsager. Det understreger bare – that those veggies matter! Desværre er C vitamin en lidt sart størrelse, og den ødelægges nemt, når vi koger, bager og steger vores mad.

Sørg derfor for at prioritere masser frisk frugt og grønt i det daglige, eller tag et fødevareidentisk tilskud som NANI’s whole food Acerola C. Den består nemlig udelukkende af nænsomt, tørrede og pulveriserede acerola kirsebær kommet i en plantekapsel – intet andet. NANI’s Acerola C vitamin er derfor 100% naturlig, plantebaseret og med form som mad.Plej din tarmflora – og dermed dit immunforsvar

Vidste du at omkring 70% af vores immunforsvar sidder i tarmene? Vores tarme og vores fordøjelse har derfor enorm betydning for vores sundhed. Men dårlig kost, besværet fordøjelse, indtag af miljø- og sprøjtegifte og ikke mindst antibiotika kan alle skabe ubalance i tarmfloraen og dermed svække vores immunsystem. Det er derfor helt essentielt at have en sund tarmflora i balance, som kan udskille affaldsstoffer og modstå udefrakommende bakterier.

Probiotika, også kendt som mælkesyrebakterier, forekommer som en naturlig del af en sund tarmflora, og det er derfor en god ide kontinuerligt at tilføre din tarm de gode bakterier. De findes helt naturligt i fermenterede og syrnede fødevarer som kefir, kombucha og surkål, men du vil sikre dig et stabilt og dagligt indtag, vil din tarm uden tvivl sætte pris på et tilskud!

NANI’s Præ+Probiotika indeholder hele 7 bredspektrede mælkesyrebakteriestammer indkapslet i en særlig delayed release kapsel af plantefibre. Den sikrer, at dine probiotika frigives med forsinkelse og først i tarmen, hvor de hører hjemme. NANI’s probiotika ligger desuden i en base af næringsrig præbiotika, der fungerer som en lille ’madpakke’ til de gode bakteriers opformering og overlevelse i tarmen. Så får du mest muligt ud af dit tilskud, og din tarm og dit immunsystem vil elske dig for det.

Støt din modstandskraft med naturens urter

Også i naturmedicinen og i urteriget findes et væld af planter, der kan støtte vores immunsystem og dermed vores modstandskraft. De særlige urter, også kendt som adaptogener, er kendt for både at kunne stimulere og regulere kropslige funktioner og processer, alt efter hvad kroppen har brug for. De tre urter russisk rod, solhat og hindeagtig astragel tilhører alle denne gruppe, og de kan i de rette doser støtte både den fysiske og mentale modstandskraft ligesom de bidrager til at støtte vores immunsystem. Solhat er desuden en yndet urt mod en tør og øm hals, da den har en lindrende effekt på en hals, svælg og stemmebånd. De tre urter kan derfor være oplagt at tage forebyggende i perioder, hvor ens immunsystem er særligt udsat, ligesom de også lindrer forkølelses- og influenzasymptomer.

For at gøre det nemt for dig at tage et målrettet urtetilskud i de rigtige doser har NANI udviklet deres innovative kurpakke Immunsystem. Her er standardiserede urteekstrakter af russisk rod, solhat og hindeagtig astragel pakket i praktiske og potente dagsdoser til 30 dages forbrug. Hver sachet indeholder tre urtekapsler samt én kapsel af NANI’s Præ+Probiotika til den gode tarmflora: Immunsystemets hovedbanegård. Så bliver det ikke nemmere hver dag at geare dit immunsystem – på helt naturlig vis.

Er uheldet ude og er du blevet syg ?

Nogle gange kan vi bare ikke komme uden om. Hvis du allerede er blevet ramt af forkølelse eller influenza, så husk at tage dig godt af dig selv, så din krop får de bedste forhold til at bekæmpe sygdommen.

Husk derfor at drikke rigeligt med vand for at balance din krop og sikre, at du ikke dehydrerer. Drik almindeligt postevand, urtete eller kogt vand med citron og ingefær, og nå gerne de mindst 2 liter om dagen.

Sørg også for at sove alt du kan og spise selvom appetitten måske ikke er med dig. Din krop har brug for hvile og nærring til at bekæmpe sygdommen og få dig på fode igen. Men er du ikke helt sengeliggende, kan det også hjælpe at komme ud og gå en lille tur. Bare i et helt stille og roligt tempo. Frisk luft, lys og bevægelse vil være en kærlig gestus til din krop.

Vi håber, at du kan bruge ovenstående råd til at booste og vedligeholde dit immunsystem i det daglige.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen