Adaptogener

Adaptogener – Stofferne der tilpasser sig kroppens behov!

Adaptogener – Stofferne der tilpasser sig kroppens behov!

Hvad er Adaptogener?

Adaptogener er de aktive indholdsstoffer i bestemte planter der, alt efter typen, kan virke understøttende på hjernen og kroppens tilpasningsevne. De kan også styrke kroppens modstandskraft mod ude- og indefrakommende stress. En af måderne man udvinder adaptogenerne, de aktive stoffer i planten, på er at skånsomt fjerne dem fra planten med vand eller alkohol, og derefter fordamper man væsken under vakuum.

I bund og grund findes adaptogener i planteekstrakter, og er derfor 100% naturligt. Dette betyder også at de ikke er vanedannende og er fri for bivirkninger. Fremstillingsmetoden betyder også at de aktive stoffer i Biosyms produkter, findes i en langt højere koncentration end i de fleste konkurrenters produkter.

Hvordan virker adaptogener?

Der findes forskellige typer af adaptogener som derfor også virker forskelligt i kroppen. Overordnet set, virker adaptogener normaliserende på funktionerne i kroppen. Det vil sige, at de ikke har nogen fastsat virkning. Fx. Hvis du mangler energi, går adaptogener ind og bidrager til, at du får et normalt energiniveau, og hvis du har et unormalt højt energiniveau kan et adaptogen gå ind og sænke din energi. Man kan derfor sige, at adaptogener virker forskelligt for alle, hver gang det bruges.

Adaptogener er helt naturlige og deres virkning går ikke ind og forstyrrer kroppens normale funktioner, den afbalancerer dem ganske enkelt. Adaptogener kan virke på både biologiske, fysiske og mentale funktioner i kroppen. Så man kan med fordel vælge et alt-i-et produkt der bringer hele kroppen i balance.

Adaptogener til dit immunforsvar

De to produkter, og de ingredienser de indeholder, er specielt gode til immunforsvaret. EchinaGold er specielt sammensat til at forberede og styrke kroppen når der er sygdom i luften. Hvis adaptogenerne mærker en ubalance i immunforsvaret, går de ind og normaliserer dette. OmniVital er specielt velegnet til dem der ønsker en bredere virkning. Produktet indeholder nemlig adaptogener som har indflydelse på et bredt spekter af funktioner i kroppen.

Kosttilskud med adaptogener

Biosym er en af de producenter i Danmark der tager adaptogener seriøst. De er især blevet kendte for deres to komplette adaptogene kosttilskud: EchinaGold og OmniVital. EchinaGold er et potent og velafbalanceret Echinacea kosttilskud. OmniVital indeholder 4 veldokumenterede adaptogene lægeplanter, som sammen skaber et komplet kosttilskud. Vi dykker mere ned i de to produkter herunder.

EchinaGold

Dette Echinacea tilskud indeholder både rød solhat og smalbladet solhat, som begge er i Echinaceafamilien. Kosttilskudet er for immunsystemet, de øvre luftveje, urinveje og virker mod oxidativt stress. Og det høje indhold af aktive indholdsstoffer, samt fosfolipider som hjælper med at forbedre optagelsen, gør EchinaGold til et af de bedste Echinacea kosttilskud på markedet.

Begge kosttilskud er godkendte af den veganske forening The Vegan Society, dette er en af mest sikre garantier for at produktet er 100% vegansk. The Vegan Society stiller nemlig ekstremt strenge krav før man kan opnå certificeringen.

OmniVital

OmniVital er et kosttilskud bestående af de 4 adaptogene urter: russisk rod, astralagus, schisandra og rosenrod. Denne opdaterede version indeholder Astralagus i stedet for Ginseng. Astralagus er en rod der har en adaptogen virkning på immunforsvaret og hjerte/kredsløbet. De andre tre aktive ingredienser er tørekstrakter fra Russisk rod, schisandra og rosenrod. Sammen med astralagus virker disse tre ingredienser som et samlet kosttilskud der skal normalisere mange af kroppens funktioner. Blandt de virkninger som produktet kan bidrage til er, at afhjælpe træthed og udmattelse, vedligeholdelse af immunsystemet og virke på den mentale ydeevne.

Kender du disse 10 Adaptogener?
1. Ashwagandha
2. Astralagus
3. Hyldebær
4. Ginseng
5. Maca
6. Gotu Kola
7. Moringa
8. Aloe Vera
9. Hellig Basilikum
10. Lakridsrod

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen