Rød Solhat

Rød Solhat / Echinacea – Alt om den effektive urt

Rød Solhat / Echinacea – Alt om den effektive urt

Du har måske hørt om rød solhat i forbindelse med forkølelse og snue? Men hvad er det, og er det rigtigt, at den kan hjælpe dig ud af forkølelsen?

Vi har undersøgt alt om rød solhat, og du kan blive klogere på urten lige nedenunder.

Hvad er rød solhat?

Rød solhat er en blomstrende urt, der tilhører Kurvblomstfamilien, og er faktisk mindst lige så kendt under dets latinske navn echinacea purpurea. Urten er især populær inden for naturmedicinen, og anvendes især i naturlægemidler og tilskud mod forkølelse og til generel vedligeholdelse af immunforsvaret.

De forskellige dele af den røde solhat der anvendes til at fremstille naturmedicinen er:

  • Roden
  • Blomsterne
  • Bladene

Hvorfor er rød solhat så populært?

Rød solhat er blevet en meget populær blomstrende urt. Den anvendes bl.a. i Echinaforce serien fra A. Vogel, hvor den både virker forebyggende, samt virker akut ved forkølelse.

Med sine forebyggende egenskaber er der altså god grund til dens popularitet. Det har aldrig været sjovt at være forkølet eller at have influenza. Det kan vi vist alle sammen nikke genkendende til.

Echinaforce er også et veldokumenteret naturlægemiddel, men det betyder dog ikke at forskningen er stoppet. Tværtimod opdages nye interessante aspekter, og forskning og undersøgelser viser produktets anti-virale og anti-bakterielle effekt på mange af de mikroorganismer, som forårsager forkølelse, influenza og andre infektionssygdomme i øvre luftveje.

Er der bivirkninger ved rød solhat?

Hvis man i forvejen modtager immunundertrykkende behandling (gælder også medicin og strålebehandling) eller skal opereres enten med lokalbedøvelse eller under fuld narkose bør man være påpasselig ved indtagelse af rød solhat.

7 gode råd til at undgå forkølelse og influenza

Forkølelse og influenza rammer oftest omkring efterårs- og vintermånederne, og derfor kan det være en god ide, at foreberede sig.

Derfor har vi samlet 7 gode råd til, hvordan du undgår forkølelse eller bakterier i kroppen.

  1. Spis sundt og varieret
  2. Sørg for at have godt med tøj på
  3. Vask dine hænder jævnligt (undgå bakterier)
  4. Motionér regelmæssigt (en gåtur tæller også)
  5. Prioritér din søvn, og husk at få hvile – det vedligeholder dit immunforsvar
  6. Vedligehold dit normale immunforsvaret med rød solhat
  7. Immunforsvaret har også brug for D-vitamin, for at fungere optimalt i vinterperioden

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen