Easis

Easis – Bliv sukkerfri

Easis – Bliv sukkerfri

Sundhedsbølgen er stærkt voksende. En del tyder på, at der er tale om en bølge, som drives af noget kulturbestemt. De seneste år er vi blevet bevidste om denne nye måde at leve og betragte os selv på. Især sukkerfri produkter som dem fra Easis er populære som aldrig før.

Hvem er Easis

Easis er Danmarks førende virksomhed, når det gælder fremstilling af søde sager uden tilsat sukker. Sortimentet er bredt og indeholder alt lige fra bolcher, barer, morgenmadsprodukter til is og meget mere.

Med Easis produkter har du mulighed for at vælge et godt alternativ, hvis du ønsker at undgå eller formindske dit forbrug af sukker og kalorier i din kost. Principperne bag Easis produkter bygger på, at det skal være velsmagende og samtidig være godt for din krop og dit velvære.

Tidligere har det været svært at finde et alternativ til en is – fyldt af fedt, sukker og kalorier. Easis fulgte med sundhedsbølgen og producerede sin første kalorielette og sukkerfri is i 1994. Isene er med 65-70 % mindre fedt og 55-60 % færre kalorier – dog stadig med en lækker smag og cremet konsistens.

Alle produkter følger ernæringsmæssige kostanbefalinger fra Diabetesforeningen, EU og Fødevarestyrelsens kostråd. Dermed kan produkterne med fordel indgå i for eksempel en kostomlægning eller slankekur.

Sukkerfrie produkter

Trods det nye fokus på sundhed viser det sig, at vi spiser alt for meget sukker. Ifølge undersøgelser spiser hver dansker mellem 20 og 37 kilo sukker om året, hvilket må betegnes som et alvorligt problem. Dette gælder især den yngre generation, hvor 75 % af de danske børn spiser og drikker mere sukker end anbefalet. Det høje forbrug af sukker skyldes især det skjulte sukker som findes i sodavand, slik, is, saftevand, kager og morgenmadsprodukter.

Det er netop på grund af skjult sukker, at Easis har valgt at producere sukkerfri produkter, som hverken indeholder almindelig sukker, frugtsukker, rørsukker, honning, glukosesirup (dextrose) samt stivelsesafledte produkter. Dog forekommer der sukker fra enkelte af de råvarer, de bruger. Eksempelvis er der et indhold af naturligt mælkesukker (laktose) i deres is.

Inspiration til mellemmåltider

For at bevare et højt stofskifte er det vigtigt at spise mellemmåltider. Disse skal både have en mættende effekt, et lille kalorieindhold og være lette at have med på farten. Et godt mellemmåltid kan indtages hyppigt, så længe det er groft, protein- og fiberholdigt.

Easis Free barer er en god løsning, når man er på farten og kan fungere som et mellemmåltid. Barerne er både rige på fibre og proteiner samtidig med, at de kan tilfredsstille din søde tand.

Er du for eksempel vild med smagen af karamel, så er Easis Free Crunch Bar ideel til dig. Baren er en kombination af chokoladesmag, sprøde pops og sauce med en smag af karamel. Den indeholder 50 % mindre fedt og 35 % færre kalorier sammenlignet med en traditionel chokoladebar. Derudover er den uden tilsat sukker og har et højt protein- og fiberindhold.

Free barerne fås også med chokolade , kokos og jordbær , så der er noget for enhver smag. De indeholder omkring 125 kalorier per bar.

Sund morgenmad med Easis

Morgenmad er din krops start på dagen, og den har brug for nærende og sund morgenmad til at få den i gang. Din krop behøver at få energidepoterne fyldt op med vitaminer og mineraler efter en god nattesøvn. Men hvad er en god og sund morgenmad? Det kan ofte være svært at finde ud af på grund af de mange forskellige morgenmadsmærker – men en god morgenmad skal være mager og fyldt med kostfibre og fuldkorn.

Easis producerer forskellige morgenmadsprodukter som Cornflakes og Müsli , der har fået nøglehulsmærket. Dette viser, at produktet har en ernærings-rigtig profil.
Du kan for eksempel vælge at spise müslien med en fedtfattig yoghurt samt friskskåret frugt. Den knasende müsli indeholder masser af kostfibre, flager og fuldkorn (85 % fuldkorn og 14 % kostfibre) og er naturligvis sukkerfri.

Er sukkerfrit slik sundere end almindelig slik?
Ved sukkerfrit slik bliver sukkeret ofte erstattet af andre stoffer, hvilket gør, at sukkerfrit slik som udgangspunkt ikke er sundere. Sukkerfrie produkter indeholder sukkeralkoholen maltitol – kulhydrat, der giver energi og en mindre blodsukkerstigning end ved almindeligt sukker. Dette kan ved større indtag resultere i maveproblemer, øge dit kolesteroltal og medvirke til opbygning af fedtdepoter. Derudover indeholder meget sukkerfrit slik også maltodextriner, som bliver omdannet til druesukker når det kommer ind i kroppen.

Der hvor det har været muligt at undgå, indeholder Easis produkter hverken sukkeralkoholer eller maltodextriner.

Ingredienserne i produkterne har et naturligt indhold af sukkerarter, men Easis anvender ikke tilsat sukker. I stedet indeholder de erythritol, som findes naturligt i mange planter og indeholder ikke kalorier.
Easis anvender som en erstatning for sukker mange fibre, hvilket betyder, at mange af produkterne har et højt fiberindhold.

Easis udbyder bolcher for enhver smag. Er du vild med karamel, så vil du ikke gå glip af Easis Karamel Bolcher . De er uden tilsat sukker og indeholder dermed 52 % færre kalorier sammenlignet med traditionelle bolcher med sukker.

Det er også muligt at få Spejder Bolcher , Kongen af Danmark Bolcher , Kakao Bolcher , Grøn Menthol Bolcher , Banan-Lakrids Bolcher og Athea Bolcher hos Helsebixen.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen