NANI Overgangsalder

Kvindens overgangsalder: Imødekom forandringerne

Kvindens overgangsalder: Imødekom forandringerne

Har du nået overgangsalderen, og er du forvirret eller frustreret over nogle af de ting, der sker i din krop? Læs med her og bliv klogere på kvindens overgangsalder, og lær hvordan du kan imødekomme din krops forandringer og mindske dine gener med danske NANI’s holistiske og plantebaserede tilskud. På helt naturlig vis selvfølgelig.

Menopausen

Menopausen, eller kvindens overgangsalder, er en periode, der typisk indtræder ved 45-55-årsalderen, og som igangsættes af, at der sker et fald i hormonniveauet. Det betyder helt konkret, at du ikke producerer nær så meget østrogen og progesteron, som du tidligere har gjort, og derfor ophører menstruationen og fertiliteten. Det er derfor heller ikke så underligt, at der i denne periode sker en masse ting i din krop, nu den skal fungere på en anden måde, end den har gjort i mange år.

Hvordan lige netop du oplever overgangsalderen, er dog helt individuelt, og symptomerne kan variere meget fra kvinde til kvinde. Uanset hvad vil tiden nok komme til at spille både dit sind og din krop et par puds, som alle kræver lidt tilvænning. Men bare rolig – uanset om du har lette gener eller føler dig meget plaget i hverdagen, så er der masser af hjælp at finde i naturens apotek.

Typiske tegn på kvindens overgangsalder

Selvom alle kvinder oplever overgangsalderen forskelligt, er der dog nogle typiske ændringer, som mange kvinder er fælles om. Nedenfor kan du blive lidt klogere på nogle af de mest almindelige symptomer, ligesom du får tips til at afhjælpe dine gener og støtte dine behov med alt det bedste fra naturen.

Uregelmæssige blødninger
Det er helt normalt, at dine sidste menstruationer bliver uregelmæssige og kommer hyppigere eller med flere måneders mellemrum. Nogle oplever kraftigere blødninger, mens de hos andre mindskes betydeligt. Vid at der intet farligt er ved det, og at det er helt normalt.

Hedeture og øget svedtendens
Fordi du producerer mindre østrogen, bliver du samtidig også mere følsom overfor temperatursvingninger. Nogle oplever at have mange hedeture dagligt, andre kun om natten, mens andre næsten aldrig plages af dem. Hedeturene kan dog ofte være ledsaget af uro, hjertebanken og svedproduktion, og selvom det bare er rigtig irriterende, kan det også være, at du med tiden kan finde ud af om, der er nogle særlige ting, der igangsætter hedeturene hos dig. Det kan f.eks. være indtag af kaffe, alkohol, krydret og stærk mad eller perioder med stress og uro. Prøv om du kan finde et mønster, og se om du kan tage dine forbehold.

Til at afhjælpe sved og -hedeture er urteekstrakter af rødkløver og salvie særligt gavnlige for dig, da de sammen mindsker svedtendens, og gør dig bedre til at stå imod, hvad end der måtte igangsætte dine hedeture. Urten gotu kola bidrager desuden til et normalt fungerende hjerte-karsystem, og støtter på den måde op om hele dit kredsløb, hvorfor den også kan være et godt tilskud for dig.

Søvnproblemer
Som effekt af forskelligt ubehag, og ofte pga. hedeturene, kan det også nemt ske, at det til tider går ud over din nattesøvn – og det er selvfølgelig altid ubehagelig, hvis vi ikke får den søvn vi har brug for. Her kan urter som rosenrod, citronmelisse, kamille og baldrian komme dig til undsætning, og hjælpe dig til at slappe af og få en roligere og bedre nattesøvn.

Humørsvingninger
Oplever du at humøret ikke er helt i top, eller at du går fra 0-100 lige på et splitsekund? Nogle kvinders humør påvirkes meget af overgangsalderen, og det er der jo heller ikke noget at sige til, hvis du f.eks om natten heller ikke sover som du plejer. Igen er rødkløveren en fantastisk urt for dig, da den afhjælper rastløshed og irritabilitet. Også rosenroden er en kærlig hjælper, da den som en adaptogen urt støtter din mentale ydeevne og hjælper både din krop og dit sind til at håndtere følelsesmæssig stress. Sammen hjælper de to urter dig til at bevare dit gode humør og mindske humørsvingninger i det daglige. 

Udtørring af slimhinderne
Menopausen påvirker også vores slimhinder, som bliver tyndere og mere sårbare med alderen. Øjnene kan ske at føles tørre, hvis du bruger kontaktlinser, mens mange kvinder også kan mærke det i underlivet i form af tørhed og tendens til blærebetændelser. Hertil er ekstrakter af urterne gotu kola og majstråde helt oplagte til dig, ligesom mange også har gavn af at drikke tranebærsaft.

Øget knogletab
Vores knoglevæv er ligeledes følsomt overfor faldet i hormoner, og vil vi i årene under og efter menopausen tabe en del af vores knoglemasse. For særligt kvinder er der derfor rigtig god mening i at have en sund og daglig knoglepleje, for at mindske mineraltabet fra knoglerne mest muligt. Hertil kan anbefales et urtetilskud af salvie, som naturligt understøtter remineraliseringen af knoglerne, mens et dagligt tilskud af NANI’s organiskecalcium og vegetabilske D3 vitamin sammen støtter knoglesundheden.

  • NANI’s calcium tilskud er en whole food bestående udelukkende af en islandsk rødalge, der er naturligt rig på organisk bundet calcium og magnesium i naturlig balance. Denne er blot pulveriseret og kommet i en plantekapsel til dig – intet andet. 
  • NANI’s food state D3 vitamin er et 100% vegetabilsk D vitamin tilskud, med aktivt D3 udvundet af mosplanten ’lav’. Denne danner D3 på præcis samme form, som vi selv gør i huden ved solpåvirkning, og den er derfor klar til brug i kroppen.

Styrk dit velvære og din sundhed med NANI’s holistiske kurpakke Kvinde 45+

Det var en lidt længere liste, men det er der ikke noget at sige til, da overgangsalderen ikke kun mærkes på én måde, men påvirker hele vores krop og psyke. I det danske kosttilskudsfirma NANI arbejder de i deres tilskud derfor altid med en holistisk og naturlig tilgang til livets helseudfordringer, hvilket også afspejler deres urtebaserede kurpakke Kvinde 45+ specialdesignet til overgangsalderen.

Kvinde 45+ indeholder hele fem standardiserede, nøje afstemte og virksomme urteekstrakter, som arbejder sammen om ikke blot at afhjælpe ét aspekt af kvindens overgangsalder, men dem alle på én gang. 

NANI’s kurpakke Kvinde 45+ er derfor til dig, der ønsker ét enkelt men praktisk og synergistisk urtetilskud, der både afhjælper og forebygger de mest typiske gener. 

Hver dagsdosis Kvinde 45+ indeholder: 

  • Rødkløver afhjælper gener såsom hedeture, sved, rastløshed samt humørsvingninger og irritabilitet.
  • Rosenrod bidrager til en optimal mental og kognitiv aktivitet, ligesom den hjælper organismen med at tilpasse sig følelsesmæssig stress. Rosenrod er også gavnlig ved søvnproblemer, og kan derfor være med til at give dig en roligere og bedre søvn.
  • Gotu kola hjælper med at opretholde en god kognitiv ydeevne og bidrager til et normalt fungerende hjerte-karsystem.
  • Salvie understøtter remineraliseringen af knoglestrukturen som følge af ændringer efter overgangsalderen. Salvie støtter desuden immunsystemet og bidrager til en normal mavefunktion og øget velvære trods øget svedproduktion i menopausen.

Kurpakken består af 30 praktisk pakkede dagsdoser til en måneds forbrug, så du nemt kan tage dit tilskud derhjemme eller på farten. Så bliver det ikke nemmere og mere enkelt at huske dit daglige kosttilskud. 

Det eneste du skal tænke på, er bare at være dig selv og at nyde livet.

NANI er Nutrients As Nature Intended

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen