Overgangsalder For Mænd

Mand og overgangsalder? Sådan styrker du dit velvære

Mand og overgangsalder? Sådan styrker du dit velvære

Har du nået overgangsalderen, og er du forvirret eller frustreret over nogle de ting, der sker i din krop? Selv om vi ikke så ofte taler om mandens overgangsalder, så vil den sikkert kunne mærkes på den ene eller anden måde på både din krop og dit sind.

Læs med her og bliv klogere på mandens overgangsalder, og lær hvordan du kan imødekomme din krops forandringer med NANI’s holistiske kurpakke Mand 45+. På helt naturlig vis selvfølgelig.

Overgangsalderen for mænd

Selvom det er noget, vi ikke så ofte taler om, oplever mænd også symptomer på, at de har nået overgangsalderen og træder ind i et nyt stadie af livet. Andropausen, som mandens overgangsalder også kaldes, indtræder ikke med et klart tegn, som hos kvinder (ophør af fertiliteten), men vil typisk ske mere gradvist og nogle gange stække sig over flere årtier. Fælles for både mænd og kvinder er dog, at der sker et fald i hormonniveauet, som for mænd betyder, at de ikke producerer nær så meget testosteron, som de tidligere har gjort. 

Hvordan overgangsalderen påvirker dig er helt individuelt, og symptomerne kan variere meget i styrke fra mand til mand. Det er dog værd at vide, hvad symptomerne er, så du kan gøre mest muligt for at have det godt i din hverdag. Og bare rolig. Uanset om du har lette gener eller føler dig meget plaget i hverdagen, så er der ting du selv kan gøre, ligesom der er masser af hjælp at finde i naturens apotek.

Typiske tegn på mandens overgangsalder

Ændring i holdninger, humør og stemningsleje
Oplever du, at humøret ikke er lige så godt som det plejer? Eller har din parter, chef og dine venner kommenteret på det? Det er faktisk helt normalt, at nogle mænd oplever at humøret kan falde et nyk, ligesom andre oplever, at de ændrer syn og holdning til nogle ting. Testosteron er nemlig med til at regulere dit humør og stemningsleje, så når produktionen heraf falder, er det ikke så underligt, at det kommer til udtryk. Vid at det er helt normalt, men tøv heller ikke med at søge læge, hvis det påvirker dig meget negativt. 

Mindre energi og svækkelse af den fysiske formåen
Dit energiniveau vil også falde i takt med at dit testosteronniveau falder, ligesom det også kan påvirke din fysiske styrke. Det kan være hårdt at erkende, at man ikke har samme power eller er lige så atletisk, som man har været, men endnu desto mere en grund til faktisk at prioritere at få dyrket noget motion! Når du træner og bruger dine muskler, er du faktisk med til at vedligeholde dit testosteronniveau i blodet, hvorfor nogle mænd oplever, at træning mindsker deres gener ved overgangsalderen.

Tendens til at tage på i vægt
Det lave testosteronniveau har også den bivirkning, at du nemmere tager på i vægt – og særlig ofte på maven, hvilket ikke er godt for din generelle sundhed. Forhåbentligt er det blot endnu god grund til at spise sundt og huske at dyrke regelmæssig motion. 

Mindre lyst til sex
Har du også oplevet, at din sexlyst er faldet? Også din seksuallyst er tæt forbundet med din testosteronniveau, og når det falder, er det derfor helt naturligt, at din lyst til sex bliver mindre med årene.

Vandladningsproblemer?
Når du bliver ældre, forstørres mandens prostata helt naturligt, hvilket gør, at den godt kan trykke lidt på blæren. Det kan medvirke, at du oftere skal tisse, ligesom du måske kan have en oplevelse af, at det tager længere tid at tømme blæren.

Hvad kan du selv gøre for at ha´ det godt?

Som nævnt kan du altså kan selv begrænse dine gener i overgangsalderen ved at spise sundt og dyrke regelmæssig motion, ligesom du også bør begrænse dit forbrug af nydelsesmidler som tobak og alkohol. Heldigvis er der også masser af hjælp at finde i naturens mange urter, og med danske NANI’s holistiske kurpakke Mand 45+, får du et samlet kosttilskud, der ikke blot påvirker ét aspekt af mandens overgangsalder, men dem alle på én gang.

NANI’s kurpakke Mand 45+ indeholder en række forskellige, standardiserede og potente urter, der kombineret med deres organiske zink, aktivt hjælper dig med at vedligeholde din mandighed og dit energiniveau. 

Kurpakken er praktisk pakket i 30 dagsdoser til en måneds forbrug. Hver dagsdosis indeholder:

  • NANI’s organiske zink groet i kål. Zink bidrager til at vedligeholde et normalt testosteronniveau i blodet, ligesom det bidrager til at vedligeholde et normalt hår, knogler, negle og hud.
  • Græskarkerner bidrager til at opretholde en sund prostatafunktion samt vedligeholdelse af en god blærefunktion og urin flow.
  • Lycopen fra tomater og betasitosterol for en sund prostata.
  • Rosenrod er en adaptogen urt, der bidrager til at understøtte potensen, bidrager med udholdenhed ved sportspræstationer samt bidrager til optimal mental og kognitiv aktivitet.
  • Tranebær og brændenælde er målrettet sunde urinveje hos mænd, mens brændenælde også bidrager til at understøtte immunforsvaret.

Med NANI’s kurpakke Mand 45+ bliver det ikke nemmere og mere enkelt for dig at taget et målrettet og holistisk kosttilskud til dit velvære. Det eneste du skal tænke på, er at være dig selv og nyde livet.

NANI er Nutrients As Nature Intended

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen