Aloe Vera

Aloe Vera – Hvad er det godt for?

Aloe Vera – Hvad er det godt for?

Du har sikkert stiftet bekendtskab med den populære plante Aloe Vera før, der oftest bliver brugt i forbindelse med solskoldning. Men planten kan så meget mere, og er da også blevet en fast ingrediens i diverse cremer og shampooer.

Læs med her og bliv klogere på den grønne smukke plante.

Hvorfor er Aloe Vera så populær?

Igennem historien er Aloe Vera-plantens beroligende egenskaber blevet brugt til mange forskellige gøremål. Faktisk har Aloe Vera ry for at være blandt de bedste hudplejemidler, der findes – og så er den endda helt naturlig.

Aloe Vera-planten er en såkaldt sukkulent plante, som stammer fra det østlige Afrika. Efterhånden dyrkes den dog overalt i verden. Den gavnlige plante findes både i cremer, kosttilskud (kapselform), shampoo og som drikke.

Den saftige Aloe Vera plante

Aloe vera plante

Planten har tykke og læderagtige blade, med små tænder eller torne langs kanten på bladet. På disse sidder der små røde, gule, hvide, eller lyserøde blomster for enden. Selve bladet består af en læderagtig overflade og det våde frugtkød, er med til at betegne Aloe Vera som en sukkulent (”saftig plante”).

Gelen som er inde i bladets midte, bruges blandt andet til cremer og salver. Du vil måske nikke genkendende til, at det er det kølende element, som er at finde i blandt andet After Sun.

Du kan sagtens selv købe og høste en aloe vera plante, dog er det vigtigt du bruger den rene aloe vera med forbehold.

Det skal du være opmærksom på:

Bladets frugtkød indeholder en grønlig gul saft, som indeholder et yderst afførende og hudirriterende stof – også kaldet ”Aloin”. Denne kommer fra den friske Aloe Vera og er ikke noget, der befinder sig i f.eks. drikke-Aloe Vera.

Aloe Vera som kosttilskud – 5 fordele

Aloe vera kosttilskud Avivir

Aloe Vera har beroligende egenskaber både udenpå og indeni. Derfor er der mange der tager Aloe Vera som kosttilskud. Start din morgen med et Aloe Vera shot, eller drik en læskende Aloe Vera drik.

Nedenunder finder du fordelene ved Aloe Vera, både som drikbart tilskud, men også som creme:

1. Normalt immunforsvar

Aloe Vera bidrager til kroppens naturlige forsvar mod mikroorganismer, og hjælper til at opretholde et normalt immunforsvar.

2. Halsbrand

Hvis du lider af halsbrand, er Drikke Aloe Vera en en rigtig god investering. Den har ikke blot en beroligende effekt, men studier viser også, at gelen skaber en langsigtet virkning på sure opstød og halsbrand, dette er dog ikke videnskabeligt bevist.

3. Stabil og normal funktion i tarmene

Aloe vera tabletter avivir

Drikke Aloe Vera virker også i vores tarme, da den ”fodrer” mælkesyrebakterierne, som sørger for, at tarmen har nemmere ved at nedbryde maden – og derved undgår vi forstoppelse og oppustede maver. Aloe Vera normaliserer den naturlige fordøjelse og stabiliserer løs eller træg mave/mage.

Når maven ikke fungerer helt, som den plejer f.eks. ved at man oplever uregelmæssige afføringer, kan Aloe Vera hjælpe til med at normalisere fordøjelsessystemet.

4. Slimhinder og hud

Aloe Vera bidrager til at vedligeholde kroppens epitellag (hud og slimhinder), samt hjælper til at opretholde en normal hud.

5. Led og smerter

Aloe Vera gelen indeholder desuden stoffet ”Acemannan”, som er et sukkerstof, som man naturligt har i kroppen. Dog daler niveauet af “Acemannan” efter puberteten. ”Acemannan” lagres i din krops cellemembranerne og sørger for smørelse af led, så du undgår led smerter.

6. Aftersun

Aloe Vera kan virke lindrende, kølende og genopbyggende på bl.a. solskoldet hud, insektbid, ved små rifter eller irriteret hud. Du finder derfor også oftest aloe vera på ingredienslisten i de fleste Aftersun’s.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen