Baldrian Og Humle

Baldrian & Humle – Mod søvnløshed

Baldrian & Humle – Mod søvnløshed

Baldrian og humle har været kendt og anvendt siden oldtiden, og er blevet populære på grund af deres afspændende og beroligende virkninger.

I dag bruges de mere og mere, som et alternativ til sovemedicin, da der endnu ikke findes nogle kendte bivirkninger ved brug af baldrian og humle.

Hvad er baldrian?

Baldrian

Valeriane (Baldrian) er en lægeplante, som er et af de mest anvendte naturmidler mod uro og søvnløshed gennem årtier. I Danmark er midler med baldrian godkendt, som naturlægemidler. Det giver dig en garanti for kvaliteten af produkterne samt indholdet af de kemiske stoffer, som siges at have en beroligende virkning.

Baldrian stammer oprindeligt fra roden af Valerianeplanten, som på latinsk hedder Valeriana Officinalis. Baldrian har igennem flere tusinde år været brugt som naturmiddel mod søvnløshed, kramper, migræne, gigt, nervøse lidelser, etc.

I dag er baldrian godkendt, som naturlægemiddel mod uro og søvnbesvær. Kombineret med humle, opnår du en højere beroligende virkning.

Baldrian forbedrer din søvn

For dig, der lider af søvnforstyrrelser, nervøsitet, uro eller generelt problemer med at sove, er baldrian måske den rette løsning.

Baldrian er et rent naturprodukt, og er ikke vanedannende. Tilsætningen af humle, og det ideelle forhold mellem de to plantesubstanser, forstærker virkningen af baldrian-roden og virker yderligere beroligende.

En stor fordel ved at tage baldrian i stedet for søvnmedicin er, at du ikke får nogle bivirkninger dagen efter, som du gør med nogle sovepiller.

Hvad er humle?

humle

Humle er en flerårig slyngplante som tilhører hampfamilien, og som findes forskellige variationer.

Den er vildtvoksende i Europa og kølige regioner i Asien og Amerika. Humlen er mest kendt for dens smagsstoffer, der bruges til ølbrygning, hvor man anvender plantens modne blomsterstande.

Dem som dyrker humle og plukker planten dagligt, især i lukkede rum, oplever at blive døsige og trætte i hovedet. Mange kan også nikke genkendende til at blive trætte efter bare en øl.

Fordelene ved baldrian og humle

I humle og baldrian finder du et indhold af beroligende plantestoffer. Disse plantestoffer giver dig ro i kroppen således, at du bliver afslappet og søvnen derved bedre kan indfinde sig.

Tilskud med baldrian og humle kan derfor bruges mod mildt søvnbesvær, og hvis du oplever uro i kroppen lige inden sengetid.

Derfor skal du vælge baldrian og humle

  1. Mange af tilskuddene er rene naturprodukter
  2. Du bliver ikke påvirket af den sløvende effekt dagen efter
  3. De fleste tilskud er tilsat magnesium, der gør dig mindre træt om dagen

Lider du af vedvarende og alvorlige søvnproblemer skal du altid søge lægehjælp, da baldrian og humle ikke kurerer søvnproblemer, men virker afslappende og beroligende på kroppen.

Baldrian og humle – har det bivirkninger?

Baldrian har tilsyneladende ingen særlige bivirkninger. Effekten af at spise baldrian over længere tid er dog ikke kendt.

Derfor bør du kun bruge baldrian til kortere perioder med søvnløshed. Desuden anbefales det ikke at tage baldrian, hvis du skal køre bil eller betjene maskiner, da midlet kan sløre reaktionsevnen.

Dosering af baldrian og humle

Overvejer du at forsøge dig med baldrian og humle, er det vigtigt at være opmærksom på, at den medicinske effekt af de mange forskellige baldrianpræparater, der findes på markedet, kan være svingende og afhænger af kvaliteten af de råstoffer, der bruges til at lave produktet.

Derudover kan baldrian og humle også have en forskellig virkning fra person til person. Kig derfor altid nærmere på indholdet i produkterne, og være opmærksom på den rette dosering for dig.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen