Chlorella

Chlorella – alt om den grønne alge

Chlorella – alt om den grønne alge

Chlorella er en type grøn alge, der indeholder klorofyl. Det siges at algen har en god sammensætning af næringsstoffer, og algen er især populær i asiatiske lande.

Selv om der er behov for mere forskning for at forstå omfanget af chlorellas potentielle fordele, er der allerede forsket en del på algen. Læs mere om algens mulige fordele, bivirkninger og meget mere nedenunder.

Hvad er Chlorella?

Chlorella

Grøn Chlorella – som det også oftest kaldes – er en lillebitte encellet grøn ferskvandsalge, som hverken har rod, stilk eller blade – kun én celle. Den har et højt indhold af klorofyl- faktisk 2580 mg -, hvilket gør at den bliver helt smaragdgrøn. Klorofyl dannes kun ved sollys, og jo mere klorofyl en plante indeholder, jo grønnere bliver den.

Algen har en spændende næringsprofil, og er også kendt for sit høje indhold af proteiner. Faktisk indeholder Chlorella cirka 60g protein pr. 100 gram. I dag er algen faktisk blevet så populært, at det er det mest populære kosttilskud i Japan og bliver mere og mere almindeligt som kosttilskud i europæiske lande.

Chlorella Næringsindhold pr. 100 g:

  • Energi 1450 kJ/343 kcal
  • Fedt 2,3 g, heraf mættede fedtsyrer 0,6 g
  • Enkelt umættede fedtsyrer 0,3 g
  • Flerumættede fedtsyrer 1,3 g
  • Kulhydrat 13,8 g, heraf sukkerarter 0,4 g
  • Protein 60,7 g
  • Kostfibre 12,4 g
  • Salt 0,2 g
Spar 20% på Chlorella Pulver lige nu!

Har du også fået lyst til at prøve Chlorella? Så kan du lige nu prøve den økologiske variant fra Pureviva, der er i pulver form, og som kan bruges i juice, smoothies eller blandes i vand.

chlorella pulver
Køb nu og spar 20% >>

Mulige fordele ved Chlorella

Chlorella er det man kalder en encellet alge fra ferskvand, også kaldet en mikroalge. På grund af dens høje indhold af flere forskellige, gavnlige næringsstoffer, er algen derfor hyppigt brugt som kosttilskud, dog mangler der en del forskning til at understøtte algens gavnlige egenskaber.

Vi vil komme ind på nogle af de mere undersøgte egenskaber ved Chlorella nedenunder:

1 – Binder tungmetaller i kroppen

Chlorella har afgiftende egenskaber. Det vil sige, at den kan udskille giftstoffer som bl.a. kviksølv, dette er dog ikke videnskabeligt bevist.

Chlorella

2 – Er en god kilde til protein

Som nævnt tidligere er Chlorella en rigtig god kilde til protein, og da kroppen ikke selv kan danne protein, er det vigtigt du får det gennem kosten. Brug den grønne alge i din juice, smoothie eller i din morgenmad, den giver en smuk grøn farve.

3 – En naturlig udrensning

Chlorella kan også bruges som en effektiv udrensningskur. Dette består af 2 trin; en afgiftning og en efterfølgende opbygning. Affaldsstofferne fra kroppens fordøjelse af mad og drikke, fra sprøjtemidler, etc. belaster alle din krop. Vi udskiller dagligt disse affaldsstoffer uden at mærke yderligere til det. Men vil du gerne være sikker på at din krop får udskilt nok affaldsstoffer, kan du prøve en udrensning med algen.

4 – Bekæmper dårlig ånde og kropslugt

Chlorella kan bruges mod dårlig ånde, bland den anbefalede mængde i et glas vand og drik langsomt, du kan også gurgle det rundt i munden for et effektivt resultat. Derudover kan det også have en postitiv effekt på dårlig kropslugt.

5 – Et godt kosttilskud til vegetarer & veganere

Da Chlorella er 100 % naturligt og stammer fra en grøn alge, er det et kosttilskud der er velegnet vegetarer, da det kan være svært at få nok proteiner som vegetar.

Bivirkninger ved Chlorella

Når man starter på en Chlorella-kur, kan der i begyndelsen optræde forbigående symptomer i form af maverumlen, øget luftdannelse og løs afføring. Store daglige doser kan gøre urin og afføring grønlig pga. algens høje klorofylindhold, men det er helt ufarligt.

Hos personer der er svært belastet med tungmetaller, kan det ikke udelukkes, at der kan optræde udrensningssymptomer ved en dosering på 15 chlorella tabletter dagligt eller derover.

Chlorella

Dosering og former for Chlorella

Det er sjældent du finder Chlorella i sin helt naturlige form – altså som en hel alge. Næsten alt Chlorella bliver tørret og lavet om til pulver eller tabletter. Det bevarer stadig sine gode egenskaber og letter blot optagelsen.

Anvendelse af Chlorella i pulver form

Du kan anvende pulveret på mange måder. Det er anbefalet at bruge 1-2 spsk om dagen. Chlorella smagen kan godt dog være lidt kraftig, så de fleste foretrækker det i deres smoothie. Du kan også blande pulveret i din morgenmad, juice osv. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Anvendelse af Chlorella som tabletter

Det er forskelligt fra hvert produkt hvor mange tabletter man skal tage om dagen, da indholdet af det koncentrerede Chlorella kan variere. Dog anbefaler de fleste at mang tager omkring 10 tabletter om dagen, gerne fordelt på morgen, middag og aften.

Hvad er forskellen på Chlorella og Spirulina?

Vidste du, at der findes en anden grøn alge der hedder Spiulina? Hvis du gør, undrer du dig måske over hvilken alge der er den anden overlegen. Det har vi sat os for at undersøge – og du kan blive klogere på hvilken alge du skal vælge, ved at klikke på linket nedenunder.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen