Spirulina Vs Chlorella

Spirulina vs. Chlorella – hvilken alge er bedst?

Spirulina vs. Chlorella – hvilken alge er bedst?

Inden for de seneste år er de grønne alger blevet en fast del af helsekost sortimenter verden over, og du har med garanti hørt om Spirulina og Chlorella før. Men har du også tænkt over hvilken alge der i virkeligheden er den bedste? De er jo i bund og grund ens, eller er de?

Det har vi tænkt os at undersøge, og en gang for alle fastslå om der findes en super alge.

Spirulina vs. Chlorella: Lighederne

Som det første, er de begge alger, og så har de begge en mørkegrøn smuk nuance. Men har de andre ligheder end deres udseende? Vi har samlet de 4 største ligheder nedenunder:

1. Rige på protein
De er begge gode kilder til protein, spirulina indeholder 57 g protein pr. 100 gram, mens chlorella indeholder 60,7 g protein pr. 100 gram.

2. Deres form
De er begge tilgængelige i enten pilleform eller pulverform, også begge produkter er relativt billige og let tilgængelige.

3. Vegansk & Vegetarisk
Begge alger er 100% vegetariske og kan med fordel tages af vegetarer, da en vegetarisk kost oftest er mangelfuld på proteiner.

4. Klorofyl
De 2 alger indeholder klorofyl, som er det grønne pigment, man finder i plante.

Klorofyl er næsten det samme for planterne, som blodet er for kroppen. Forskellen er blot at planterne indeholder magnesium og blodet indeholder jern

Spirulina vs. Chlorella: Forskellene

Chlorella vs. Spirulina

Nu er vi kommet til den spændende del, hvor ens er algerne i virkeligheden, og hvad er det der skiller dem ad. Vi har samlet 5 forskelle nedenunder:

1. Deres opbygning
Chlorella har en sfærisk form og er en enkeltcellet mikroorganisme med sin egen kerne. På den anden side er spirulina en spiralformet multicelle plante uden en sand kerne.

2. Klorofyl indhold
For at være mere specifik i forhold til deres farve er chlorella en grøn alge, mens spirulina har en mere blågrøn farve. Chlorellas rene grønne nuance betyder, at den indeholder mere klorofyl sammenlignet med spirulina.

3. Deres høst
De to alger er også forskellige med hensyn til deres vækstbetingelser. Spirulina trives i lavt alkaliske farvande, som ferskvandsdamme, floder og søer. Det er også bedst dyrket i moderate temperaturer og bør udsættes for masser af solskin for at kunne vokse. Skønt chlorella også vokser i ferskvandsforhold, er det vanskeligere at høste på grund af de andre organismer, der indtager vandet.

4. Fordøjelse & behandling
Chlorella er svært at fordøje, sammenlignet med spirulina, og derfor skal den grønne alge gennem en ordentlig og lang behandlingsprocedure, før det er acceptabelt for det menneskelige fordøjelsessystem at fordøje. Denne proces koster penge, og det gør chlorella dyrere at behandle sammenlignet med spirulina.

5. Deres alder
Spirulina har eksisteret længere end chlorella. Spirulina er faktisk tusindvis af år ældre end chlorella, og kan vokse sig op til 10 gange større.

En stor forskel på de to alger er altså at spirulina er lettere at fordøje end chlorella. Chlorella har hårde ydre cellulære vægge, og det er det, der gør det svært at fordøje. Spirulina består derimod af mucopolysaccharider i stedet for ufordøjelig cellulose. Dette nedbrydes let af fordøjelsessystemet.

Spirulina vs. Chlorella: Fordelene

Chlorella vs. Spirulina

Når det kommer til fordele i forhold til din krop, har de mere eller mindre tilsvarende fordele. Da de begge har et højt indhold af protein, er de en god kilde til netop protein. Derudover indeholder de klorofyl, som kan være med til at udrense kroppen på en naturlig måde, det er dog ikke videnskabeligt bevist at chlorella og spirulina kan være med til at rense kroppen for tungmetaller. Til gengæld har begge alger en positiv effekt på kropslugt, og kan være med til at bekæmpe dårlig ånde og ildelugtende sved.

Da der ikke er forsket meget inden for de to alger, er der ikke fyldestgørende forskning der støtter de to algers egenskaber og virkninger på kroppen, og derfor kan vi ikke nævne de mange andre fordele, der muligvis kan være ved algerne.

Og vinderen er….

Faktisk er der ingen vinder og bestemt ingen taber, når det kommer til de 2 alger. Vi kan nemlig konstatere at begge alger er vindere, og det svar vi alle venter på, er at algerne er lige gode. Hvorfor vælge en, når du kan vælge begge og få gavn af begge algers egenskaber?

Selvom spirulina er nemmere at fordøje, er chlorella lige så god når du køber den som tablet eller pulver, da den er blevet behandlet og nedbrudt. De to alger komplimenterer hinanden, og tager du begge, sikrer du dig et komplet tilskud med et højt indhold af protein og klorofyl.

Brug gerne begge alger skiftevis. For eksempel kan du tilføje spirulina til dit vand den ene dag, og derefter bruge chlorella i din smoothie den næste dag :-)