Hokkaido’

Efterårssuppe med hokkaido, porre og champignon

Efterårssuppe med hokkaido, porre og champignon

Her er opskriften på en lækker efterårssuppe, som smager skønt. Der skal anvendes få simple ingredienser, og alligevel får man en lækker suppe. Hvis man gerne vil erstatte fx porre og champignon med andre ingredienser, som fx gulerod og kartofler kan dette sagtens lade sig gøre. Spis suppen som den er, eller tilsæt fx kyllingekød eller skinkestimler. Top evt. med lidt ristet rugbrød skåret i små tern, eller hakket i minihakkeren.

Ingredienser

  • 1 Hokkaido græskar
  • 2 store porrer, eller 3 små
  • 1 bakke champignon (hvide eller brune)
  • 900 ml vand
  • 2 tsk. salt
  • peber og chili efter behov

Sådan gør du

  1. Skræl og skær Hokkaido i mindre stykker, kernerne tages ud og kasseres eller gemmes og bages i ovnen.
  2. Kom Hokkaido over i en tykbundet gryde og tilsæt vand og salt. Kog det indtil at de begynder at blive møre.
  3. Skær porrer i strimler og kom dem over i gryden.
  4. Kog Hokkaido og porrer til at det begynder at ligne en suppe.
  5. Tilsæt champignon, og chili og peber efter behov.
  6. Kog suppen færdig i en 10-15 minutter.
OM
recipe image
Opskriftsnavn
Efterårssuppe med hokkaido, porre og champignon
Udgivet
Tid i alt

Tina Bonde

Mine opskrifter er baseret på sunde råvarer, og indeholder færre kulhydrater end det man får i en almindelig hverdagskost. Der er skruet op for protein og fiberindholdet. Opskrifterne er gode alternativer til almindelig hverdagsmad, og de er lette at tilberede. Jeg elsker at anvende grøntsager og frugt i mine retter, da det er vigtigt at man får 600 gram frugt og grønt dagligt. Jeg laver også opskrifter med et lavt kalorie indhold, så hvis man ønsker at spare lidt på kalorierne i hverdagen kan man med stor fordel anvende disse opskrifter. Nødder er sundt fedt, så disse bruger jeg også i nogle af mine opskrifter. Hvis man er allergisk overfor gluten, så kig også i opskrifterne, jeg er sikker på at der er nogle for dig!