Top View 1248955 640

6 tips til en sundere livsstil

6 tips til en sundere livsstil

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt tænkt, at vi skulle lægge vores livsstil om. Måske stoppe med at ryge, gå lidt ned i vægt eller bare generelt begynde at motionere og leve sundere. Men det er ikke helt så let, som det er sagt. Det kræver nemlig stor motivation at lægge sin livsstil om – så her giver vi dig 6 tips til en sundere livsstil.

En usund livsstil kan resultere i ”livsstilssygdomme”, fordi vores livsstil har en stor indflydelse på vores sundhed. Selv de mindste omlægninger af dine vaner, kan være med til at forbedre din generelle helbredsstilstand betydeligt.

Vejen til en sundere livsstil – 6 tips til en sundere livsstil

Hemmeligheden bag en sundere livsstil siges at bestå i at foretage små ændring ad gangen frem for at gå i gang med den helt store kostomlægning samme dag du stopper med at ryge. Helsebixen har set nærmere på, hvordan du nemmest kan lægge hele din livsstil om og giver dig her 6 tips.

1 # Med små skridt kommer man længst

Det er de små ændringer i hverdagen, der er nøglen til en sundere livsstil. F.eks. kan du lave en plan, hvor du starter med at indføre én ny og sund vane om ugen. Eller måske om dagen. På den måde virker din nye livsstil ikke så overvældende, at du pludselig ikke kan holde den længere. Ved at indføre nye små ændringer, vænner både krop og hjerne sig hurtigere til den nye livsstil – og så er det pludselig ikke så hårdt længere at leve sundt.

2 # Har du for højt kolesteroltal?

Er du en af dem, der lider af for højt kolesterol i blodet eller måske problemer med blodsukkeret? Guarmin Granulat sænker både kolesteroltal og blodsukker og er et fint alternativ til dig, der oplever den slags problemer. Et naturlægemiddel, som er et muligt tilvalg ved siden af diæt og motion.

Guarmin Granulat (400 g)

3 # Stop rygningen

Måske skal det netop være nu at du stopper med at ryge. Som vi har nævnt, er det vigtigt at tage det med små skridt. Derudover er det vigtigt, at du er 100 % indstillet på ikke at ryge i fremtiden. Har du ikke motivationen i orden, vil dit rygestop højst sandsynligt mislykkes. Involvér gerne andre i dit rygestop, så du har lidt moralsk opbakning fra venner og familie.

4 # Får jeg de rigtige vitaminer?

Foruden en sund kost og regelmæssig træning, er det vigtigt at du får alle de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for. Med et multipræparat som Biosym OmniX, får du det multipræparat på markedet, som indeholder flest vitaminer og mineraler. Biosym indeholder nemlig hele 26 vitaminer, mineraler og sporstoffer.

Biosym OmniX multivitamin u. jern

5 # Vær fysisk aktiv

En vigtig del af både vægtkontrol og livsstil er træning og motion. Ved at tilføje blot en smule ekstra bevægelse i din hverdag kan du forbedre din livsstil, mindske risikoen for en række forskellige livsstilssygdomme og endda forbedre både hukommelse, humør og selvtillid for de fleste. Selv mindre ændringer i, hvor meget du bevæger dig i det daglige, har en enorm betydning for din livsstil. Igen; start småt ud. Tag f.eks. trappen i stedet for elevatoren.

6 # Spis sundt

En sund livsstil handler meget om kost. Ikke kun, hvis du ønsker at tabe dig, men også generelt velvære, velbefindende og koncentrationsevne. De fleste af os kender endda Sundhedsstyrelsens generelle kostråd og retningslinjer om sund kost, men følger dem ikke, selvom vi egentlig gerne vil føre en sundere livsstil.

Hjælp andre og vind!

Månedens kommentar vinder 500 gram chia frø

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen