Rosenrod Til Den Naturlige Energi Og Mentalt Overskud

Rosenrod – Din naturlige vej til energi, mentalt overskud og fysisk formåen

Rosenrod – Din naturlige vej til energi, mentalt overskud og fysisk formåen

Kender du rosenroden? Den har fået sit smukke navn, fordi den dufter fantastisk – af ja, roser! Men vigtigst af alt er den kendt som en virksom adaptogen urt, der kan balancere forskellige funktioner i vores krop – både fysisk og mentalt. Bliv her klogere på hvad den fantastiske urt kan gøre for dig.

Rosenroden, også kaldet Rhodiola rosea, er en plante af stenurtfamilien, som vokser naturligt i alpine egne med stenet og nærringsfattig jord. I folkemunde kaldes den også ’Vikingernes Ginsing’ ligesom et gammelt mundheld lyder, at ”den mand, der har adgang til rosenrod, skal leve og have styrke og kraft i to hundrede år”. Og det er ikke uden grund, at kært barn har mange navne.

For rosenroden er specialiseret i at leve i et hårdt miljø – med barskt klima, store højder og kold tundra. Og dens imponerende egenskab til at tilpasse sig de hårde betingelser menes netop at skyldes nogle af rosenrodens aktive indholdsstoffer, som også gør urten til en adaptogen.

At rosenroden har adaptogene egenskaber betyder, at dens naturlige plantestoffer kan gå ind og balance og normalisere forskellige processer og systemer, alt efter hvad organismen har brug for. Egenskaber der gavner rosenrodens evne til overlevelse i barsk natur, men som vi også kan nyde godt af. De kan nemlig gøre os mere modstandsdygtige i dagligdagen – både fysisk og mentalt.

Rosenrod, rhodiola rosea, eller Vikinge Ginsing – kært barn har mange navne.

Rosenrod for mentalt velvære og mindre stress

Har du travlt på arbejdet, har mangle bolde i luften, eller måske er der noget, der ligger i baghovedet og påvirker i dagligdagen? Så kan rosenroden være gavnlig for dig i disse perioder, da den bidrager til optimal mental og kognitivt aktivitet og på den måde hjælper dig med at holde koldt. Også når der er fart på. Rosenroden beskytter nemlig også kroppen under fysisk stress, og den kan med sine adaptogene egenskaber stimulere nervesystemet på både beroligende og opkvikkende vis. Alt efter hvad dit behov er.  

Få mere fysisk energi og præstér bedre

Er du glad for at være aktiv, eller trænger du til et løft i energiniveauet? Så har rosenroden rigtig gode egenskaber, også når det kommer til vores fysiske energi. Rosenroden bidrager nemlig med udholdenhed, når vi dyrker motion, den har gavnlig effekt på hjerte-kar-systemet, ligesom den bidrager til en normal blodcirkulation, godt for vores yde og -reaktionsevne. Altså en rigtig power urt til dig, der gerne vil præstere bedre, når du dyrker sport eller blot vil gøre noget aktivt for at hjælpe dig selv med at holde kroppen i god form. Rosenroden er i den forbindelse også et yndet naturlægemiddel mod træthed, ligesom den kan anvendes som et tilskud til at komme sig hurtigere efter sygdom eller større fysiske udfordringer.

Godt for din libido

God blodcirkulation er ikke kun gavnligt, når vi dyrker sport. Et godt blodomløb er også vigtigt for vores seksualdrift, og særligt for mænd hjælper rosenroden med at støtte potensen. Her er det klart, at rosenrodens evne til at øge vores fysiske præstation også er yderst handy i denne sammenhæng ;)  

For et stærkt immunsystem

Rosenroden har foruden dens adaptogene egenskaber også den fordel, at den er spækket med gavnlige fenolstoffer – altså super-antioxidanter! Antioxidanter bruger vi i kroppen til at mindske oxidativ stress, som er en uhensigtsmæssig nedbrydning af vores celler. Antioxidanter er ligeledes en vigtig del af vores immunforsvar, da vi bl.a. anvender dem til at nedkæmpe bakterier og virus, hvorfor gode antioxidanter er vigtige for at holde os sunde og raske.

NANI’s Rosenrod er på ekstraktform – din sikkerhed for et virksomt tilskud
De bedst kendte og aktive stoffer i rosenroden er de såkaldte rosaviner og salidrosider, som vi ved har de gode adaptogene egenskaber. Indholdet af disse stoffer kan naturligvis variere fra plante til plante grundet rosenrodens dyrkningssted, deres jordforhold samt vind og vejr. Så hvis du vil sikre dig et potent tilskud af rosenroden, kan det derfor være en god idé at vælge et tilskud på standardiseret ekstraktform frem for blot et med tørret urt.

At rosenroden er lavet til et ekstrakt, betyder ganske kort, at den er opkoncentreret, mens det, at den er standardiseret betyder, at koncentrationen fortsættes, til man når et fastsat indhold af rosaviner og salidrosider i ekstraktet. Danske NANI’s Rosenrod er standardiseret, så du altid får mindst 3% rosaviner og 1% salidrosid. NANI’s Rosenrod er derfor typisk 11 gange stærkere sammenlignet med almindelig tørret urt!

Vælger du NANI’s Rosenrod er du derfor sikret, at du hver dag kan tage et virksomt tilskud, hvor du altid får samme mængde af de gode adaptogene indholdsstoffer. I hver eneste kapsel.

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen