Adult 18604 640

Helsekost Til Gravide – Før & Under Graviditeten

Helsekost Til Gravide – Før & Under Graviditeten

Er du gravid, eller vil du gerne være det? Det kan være svært at finde frem til de helt rigtige helsekostprodukter, når du er gravid – eller hvis du forsøger at blive det, for den sags skyld.

Derfor har vi her hos Helsebixen samlet en række kosttilskud, som du med fordel kan bruge før og under din graviditet for at forblive så sund som muligt.

4 gode kosttilskud – Før & Under Graviditeten

1 # Solaray Baby Me Now

Et fremragende kosttilskud til dig, der planlægger at blive gravid, lige er blevet det eller lige har født. Dette effektive kosttilskud indeholder både vitaminer, mineraler og urter, som alle er lette at optage for kroppen og specielt sammensat efter en gravid kvindes behov.

Solaray Baby-me-now

2 # Super Folsyre

Vil du være gravid, har din krop behov for folsyre. Det bidrager nemlig til en række vigtige elementer under graviditeten, bl.a. vævsvæksten, en normal aminosyresyntese, normal bloddannelse, normal omsætning af homocystein, normal psykologisk funktion, immunsystemets normale funktion, reduktion af træthed og udmattelse og så spiller det også en vigtig rolle i forbindelse med celledelingsprocessen. Folsyre anbefales til kvinder, der planlægger graviditet og til og med 12. uge af graviditeten.

Natur Drogeriet Folsyre

3 # Vitamin D

D-vitamin er vigtigt for at kunne optage kalk. Det skyldes, at det fremmer og regulerer kalkindholdet i kroppen. Vi kan få det vigtige vitamin i æg, mælkeprodukter og fede fisk. Derudover danner vores hud også selv D-vitamin, når den udsættes for sollys. Det er derfor vigtigt at tage ekstra tilskud af D-vitamin, hvis man ikke udsættes for sollys ofte eller hvis man går meget tildækket klædt. Det anbefales at tage en tablet med D-vitamin dagligt under hele graviditeten samt i perioden, hvor du ammer.

Natur drogeriet D vitamin

4 # Omega-3-fedtsyrer

Omega-3-fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. Omega-3-fedtsyrer er især vigtigt at for udviklingen af dit barns nervesystem og hjerne, synssansen samt både indlæringsevne og hukommelse. Får du 2-300 gram fisk om ugen, er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit barn. Det er også gældende efter du har født, da Omega-3-fedtsyrerne videregives fra dig til dit barn via modermælken. Er du i tvivl om du får nok fisk eller kan du simpelthen ikke lide smagen af fisk, kan du supplere med fiskeolie, som er et godt alternativ til fed fisk.

Natur drogeret antarktisk krill

Har du problemer med fordøjelsen?

Graviditet betyder en stor hormonel forandring for din krop, som også kan påvirke din mave-tarm funktion. Det er derfor vigtigt at du spiser sundt og varieret og at du drikker en masse vand. Oplever du stadig problemer med fordøjelsen, kan mælkesyrebakterier som Maxiflor hjælpe dig. De hjælper nemlig til vedligeholdelsen af en normal tarmflora.

natur drogeriet Maxiflor

Er din gravide mave træg?

Skallin Plus er et effektivt middel til at få gang i en træg mave. Oplever du at din graviditet påvirker din mave, holder Skallin maven i gang og øger dit velbefindende. Skallin kan også hjælpe, hvis din kost ikke indeholder nok venlige, blødgørende fibre. Vær opmærksom på det er vigtigt at huske at indtage rigeligt med vand når der bruges et præparat med loppefrøskaller, da det ellers kan have den modsatte effekt.

Skallin Plus

Undgå at sprække – drik hindbærblade

Te brygget på hindbærblade siges at øge elasticiteten i mellemkødet, hvis du drikker omtrent 3 kopper dagligt. Te fra hindbærblade kan også bruges som støtte under selve fødsel og er en plante, der siges at fremme mælkedannelsen. Begynd at drikke teen omkring 1 måned før termin – det siges at skulle modvirke at man sprækker, da det øger elasticiteten i dit mellemkød, dette er dog ikke videnskabeligt bevist. Brug omtrent 1 tsk. til en kop kogende vand og lad det trække i 10 minutter. Teen kan både drikkes varm eller kold.

Hindbærblade

Plej dine ømme brystvorter med vitamin E

Den plejende E-vitaminsalve er effektiv til at afhjælpe ømme brystvorter samtidig kan du også prøve at smøre det på maven for at mindske strækmærker. Når du har født, kan du med fordel også bruge salven på dit barns numse, hvis den bliver rød. Eller på rifter og sår, for at få det til at hele hurtigere.

Natur drogeriet E-vitamin salve neutral

Hjælp andre og vind!

Månedens kommentar vinder 500 gram chia frø

Filip Evaldsen

Filip er ansvarlig for Helsebixen.dk og fagekspert indenfor helsekost og har gennem sine mange år i branchen opbygget en dybdegående og bred viden inden for kosttilskud og sunde fødevarer.
Læs mere om Filip Evaldsen