DK's største udvalg
Optjen bonus på dit køb
1-3 dages levering
Gratis fragt ved alle beløb

Sheasmør

Hvis du leder efter en lækker sheasmør, så er du kommet til det helt rette sted. Vi har et stort udvalg af naturlige, økologiske og koldpressede sheasmør. Derudover har vi også færdiglavede cremer og sæber indeholdende den lækre shea.

Ønsker du at vide mere om fremstillingen, anvendelsesmulighederne og historien bag sheasmør? Så kan du læse mere om emnet lige her >>

Historien bag sheasmør

Sheasmør har eftersigende sin oprindelse helt tilbage til da Cleopatra reagerede i Egypten - hun brugte det nemlig også til at pleje sin krop.
Hun var så glad for den luksuriøse "creme" at hun fik fragtet store karavaner til sit palads. Var der en ting hun ikke ville gå ned på, så var det sheasmør.

Grunden til at den var så populær i Egypten og Afrika generelt er pga. den beskyttende og plejende virkning. Den bliver stadig brugt i stor stil den dag idag, fordi den plejer din hud, samtidig med at den beskytter den mod solen.

Fremstilling af sheasmør

Sheasmøret har en flot elfenben farve og det bliver udvundet fra det afrikanse shea-træ. Det er en form for en lille nød i sin oprindelige form. Det er en bestemt type fedt (triglycerid) og det er her den gavnlige virkning skal findes i.

Step-by-step fremstillingsproces
  • Nødden skal separeres fra sin skal.
  • Herefter bliver de knust til helt fint pulver.
  • Så skal pulveret ristes under konstant omrøring.
  • Efter ristningen er færdig skal pulveret males til en helt fin og glat masse.
  • Olien/smøret skal nu separeres fra massen og dette gøres ved hjælp af vand.
  • Til sidst står du med det færdige produkt som har et væld af anvendelsesmuligheder.

Anvendelse

Shea smør bliver hovedsageligt anvendt i kosmetikindustrien til hud- og hår-relaterede produkter såsom lip gloss, fugtighedscreme og hårbalsam til tørt og skadet hår.
Derudover bliver det også anvendt til sæbe i mindre mængder.

Brug i fødevarer: Sheasmøret er spiseligt og bliver derfor også brugt i nogle madvarer. Det er bl.a. dette der ofte bliver brugt i de billige chokolader. Her har man erstattet kakaosmør med sheasmør. Det har den samme effekt, men smagen er dog en helt anden.

Egenskaber ved sheasmør
  • Pleje til huden - det tilfører en naturlig fugt.
  • Beskyttelse af huden - udover den svage UV-beskyttelse, så beskytter det også det naturlige olie lag på huden.
  • Har du tørt og ødelagt hår? Også her er sheasmør rigtig godt.

Stort udvalg af sheasmør på Helsebixen

På Helsebixen finder du et stort udvalg af sheasmør til billige priser - derudover har vi som altid den gratis fragt ved køb over 100 kr.
Ovenfor finder du det store udvalg og der er helt sikkert også et produkt som falder i din smag.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader